Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

gondolom![#integet2]
ha lesz kedvem idöm valoszinü ezt a 14A ic összehozok valami szabályzást lézer dioda alá de nem egyszerü kezelni ez a 5x6mm 22 lábas tokzatu ict...

Kelepeisz Lajos

Sajnos nem, föleg hogy nagyon igényli a furatgalvanizálást, habár... kis ügyességel kijátszható, én is szívesen foglalkoznák vele, de sajnos még egy valamire való szkópom sincs, így marad hogy megveszem és kipróbálom, de azért drukkolok neked hogy sikeüljön összehozni valamit.[#eljen]

Kelepeisz Lajos

Mármint a kész áramkört veszem meg.

000000000

Hajrá Lajos, hajrá cree2!:)[#rinya][#nevetes1][#integet2]

svejk

Khmm.. azért egy valamire való áramkörben a csúszka k.h. nem rossz, esetünkben pozitív irányba viszi el a szabályozást.

Az viszont igaz, hogy analógban könnyebb gyors reagálású generátort készíteni.

A disszipáció egy ügy, élni lehet azzal a 10-20 W veszteséggel, de jól megválasztott tápegységgel ez is minimalizálható.

Peppe

És mi a pontos tipusa az IC-nek?

Kelepeisz Lajos

Meg ugye egy valamire való áramkörbe helikális potit tesznek ami meg mégannyira sem hajlamos elhangolódni, nem egy olyan áramkör van ami vibrációnak kitett helyen van és mégsem hangolódik el.

LittleSV

Sziasztok,

Az normális jelenség hogy a kilépő oldali vízcsőben csak félig van a víz és nem a teljes térfogatában?

Eljutottam addig az élesztésben hogy a vízhűtést összeállítottam, de itt elbizonytalanodtam. Bár így látszik hogy áramlik a víz benne... :)

LittleSV

A képet előbb nem szúrta be.

LittleSV

Meg most sem...
kép

x5izpkum

Keresek hozzáértőt FIBER lézergép építéshez.
A részegységeket megveszem, de valahogy össze kellene rakni.
Fiber lézer + Galvo fej (tükrök) + valami szoftver
Olyat vennék, ami összehozható egymással.

MoparMan

ha a valós linkjét tennéd be a kép forrásának akkor működne:

https://photos-1.dropbox.com/t/2/AAB9QGiRPp8b1mu-1EVi4AD39Had2KJSVRHr2wUrJ4vIPg/12/9943708/jpeg/32x32/3/1505440800/0/2/K40-hutes.jpg/EO20tQcY-AYgBygH/uaBpKM-e9ZtA4F5cNoSdBPdMQhzDbZ3SOGECchniPCQ?dl=0&size=32x32&size_mode=5

Firefox: jobbklikk, képadatok megjelenítése
Chrome: képcím másolása

ott a találod meg a fenti linket az kell a kép link beszúrásánál beillesztened

LittleSV

Ó hát a fene sem gondolta hogy ha a feltöltött képen a megosztást választva a generált linket bemásolom nem lesz jó (múltkor még csak a ?dl=0-t kellett kivenni), mivel más böngészőablakban megjelenik (ezt direkt kipróbáltam mielőtt beszúrtam).

MoparMan

de az nem egy valid kép url csak egy hotlink. hiába írja ki a végére hogy .jpg, akkor sem az.
láss a dolgok mögé :)

frob

Első körben nézz szét az alin, sok cucc van, és a vezérlők is megvannak hozzá, olyanok amelyek vagy alapból esznek rengeteg formátumot, és vagy még a corel, photoshop és még sok más sw pluginnel érkeznek
könnyű használat(ot ígérnek )

bár nem fíber és galvó, csak co, de én is egy ilyen vezérlőt veszek, kíváncsian várom milyen lesz, napokban kell majd megérkeznie