Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

PSoft

Persze, ott aztán...lehetne a SheetCAM-ot taglalni.:)

PSoft

Magyar nyelvű videót, nagyon keveset találsz, de...
A feliratozás/fordítás, segítségedre lehet...ha bekapcsolod.

sunraw

Ez egy airbrush kompresszor. Éjjel-nappal mehet, szereti. :) Nincs tartályom hozzá, mert így felesleges.

sunraw

Sziasztok!
Nincs meg véletlenül valakinek ,ezeknek a csodás kerekeknek a rajzai?
Munkatársam matatófalat készít az unokájának, neki szánnám. :)
Előre is köszi!

sunraw

Hopp, a kép lemaradt. Bocs.

Rico

Szia!
Köszönöm a segítségedet!
Nem tudtam,hogy van ilyen "feliratozás/fordítás" lehetőség.Ennek utána járok!Mindig tanul az ember valamit!

Rico

Szia!
Köszönöm a segítségedet!
Bele néztem a bemutató videóba és jónak tűnik!
Azt nem tudom, hogy a méretezést is normálisan levezeti-e?Esetleg te láttad már?Amennyiben igen,mennyire vagy vele megelégedve?

vjanos

sunraw

Teljesen jó! :)
Köszi szépen!

aetkpm63

Sziasztok!

Egy SLS nyomtatót készítek és lenne pár kérdésem, a nálam tapasztaltabbakhoz. Első körben egy prototípus félét akarok összeállítani, kitapasztalni a technológiát.
Megvásárolt alkatrészek (úton vannak):
Galvo: Közönséges, olcsó 25kpps kínai galvo, 7x12x0,8-as tükörrel, motorok+erősítő.
Lézer: PLD-30-974 üvegszálas dióda lézer
Ideiglenes táp:ZXY6020S ezt a későbbiekben biztos lecserélem, nem valószínű, hogy tudni fogja azt a frekvenciájú ki-be kapcsolást ami nekem kell (kb, 3000Hz)
Ftheta lencse, ami 175x175-ös területre képez le.

Kérsések:
- Kb. mekkora energiasűrűséget bírnak ezek a galvo tükrök anélkül, hogy szétpattannának? Gyanús, hogy 30W sok lesz nekik. Van egy pár 21x14x1,5-ös tükröm, de azokat valószínűleg nem fogom tudni felerőszakolni erre a kicsi galvóra.
- Át tudom valahogy váltani a kpps értéket gyorsulásra és sebességre? max 2m/s szkennelési sebességre lenne szükségem, ami olyan 9 rad/s-ot jelent.
- Ezkenek az üvegszálas lézereknek, hogy számolható a sugár széttartása? Az adatlapon megadott NA=0,13 értékből számoltam egy szétartást (7,4°), mennyire lehet ez valós?
- Van egy 39mm fókusztávolságú üveg kollimátor lencsém erre a hullámhosszra. Az előző számolás szerint ez 10mm átmérőre kollimálja. Hol tudnék 25mm fókuszú lencsét venni? (ha 6,5mm-re akarom kollimárni, a mostani galvo-hoz)
- Hogyan lehet korret véget kialakítani az üvegszálnak? (vágni, polírozni stb.)

Kösz előre is a válaszokat!

2vkx6unz

Nem sok témához tudok hozzászólni, de milyen paraméterei vannak az üvegszálnak?

Gondolom nem távközlési eszközből bontott holmiról van szó...

Ami a vágást illeti arra van karcoló, törő szerszám, de 125mikronos üvegszálhoz. A polírozást nem tudom, hogy elemi szál esetén hogy végzik általában a megfelelő csatlakozóba építés után követik el.

Szép kihívás...

GPeti1977

High Power Fiber-Coupled Laser Diode 25-30W 970nm - Burning / Cutting / CNC

2vkx6unz

Közben megnéztem az adatlapot.
Szóval a szálat eltröni nem probléma mert külső méretre olyan mint a távközlési vagyis alkalmas arra, hogy megkarcold és eltörd.
A polírozásra nincs ötletem.
Esetleg keresd meg az ATL kft-t http://www.atl-fo.eu
Van technológiájuk a polírozáshoz (is).