Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

az uj ezcam3 3d...

frob

sziasztok

Sokaknak van itt kék lézer az asztal sarkában...
kérdezném a fókuszt hogy oldották meg, lévén ügye a dióda képe egy kissé szögletes, lehet kapni hozzá olyan lencsét ami kiküszöböli ezt az abnormalitást, vagy mindenki az eredeti kicsiknai lencsével nyomul?

000000000

Eröl volt már szó dioda hibáját kilépó nyalábot  régen 2db 15...30 prizmával rendezték aztán párhuzamositotak és fokuszáltak igy volt a nyalább udvar rendezet...
uj teknika elötétnek henger lencse horizontális irányba sudár és fokuszálás eredmény hasonló...
Most amit általánoságba van kék lézereken az is min 2..3 rétegü lencse amit egynek látsz ...

niu7vyvp0

Sziasztok,

Ez a masina megéri azt a 35 euró felárat a többi hasonló kategóriás géphez képest?

Köszönöm!

LittleSV

niu7vyvp0

Sejtettem hogy csak parasztvakítás lesz :)

niu7vyvp0

Még olyan kérdésem lenne, hogy mit érdemes az ilyen kategóriás gépekhez rendelni pluszba (pl. lencse, "fúvóka")?
Meg lényegében hűtővíz kell neki, át kell nézni, hogy minden oké-e, elszívást megoldani és mehet is a gyakorlás v. még van vmi fontos lépés a kipróbálás előtt?
Köszönöm!!

frob

ahogy az eddigieket olvastam az ilyen gépekkel kapcsolatban, a mozgó mechanikát érdemes kompletten cserélni, onnantól üzemképes lehet a dolog...

PSoft

"a mozgó mechanikát érdemes kompletten cserélni..."

Nem kell feltétlen cserélni azt a mechanikát.
Elég, kis odafigyeléssel itt-ott "kijavítani" A trehány kínai összeszerelést.
Nem olyan rossz az a mechanika ebben a kategóriában.

Itt már többször olvastam előbbre is a K40-esek kapcsán...
-kidobtam a gagyi, semmire se jó vezérlőt...
-kidobtam a gagyi, összehányt mechanikát...
Láttam én már "karón varjút" illetve...nagy hévvel átalakított K40-est.
Még...olyan se lett, mint amilyen volt.:(

Nem hiszem, hogy csak én lennék ennyire igénytelen.

niu7vyvp0

Hát kísérletezéshez jó lenne, de ha belejövök szeretnék egy nagyobb asztalt építeni neki és ez alapnak nem lenne rossz (vagyis remélem :) )

GPeti1977

CO2 lézerre hogyan lehetne egy piros jelző fényt rakni?
Ha mellé teszem az nem pontos, olyan gondoltam hogy a lézer cső és a tükör közé raknám be a pointert amit egy kis munkahengerrel tudok betolni vagy ki, a munkahengeren persze lenne egy végállás szenzor ami tiltja a lézert ha bent van a sugárútban.

frob

LittleSV

Én ha eljutok addig akkor a fej mellé és elé 1-1 vonallézert teszek. Így lesz egy keresztem amivel csak betalálok :) Az egész projektből csak az idő nincs még meg...

kaqkk007

Van keresztlézer is 440Ft az ebay en ...