Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

LittleSV

Nem mondasz hülyeséget, mert felfelé általában mindenhol van hely bővülni. Ahogy nézem nekem is legalább 1500mm-es híd szükséges (persze lehet nagyobb is gondolva a jövőbeni cső bővítési lehetőségre).
Viszont ilyen álló oszlopos megoldásnál az asztalt kell csak mozgatni és meg is van oldva a probléma :)

PSoft

Ahahhh!

Szóval...Te is jártál Fehérváron?:)
Pont erről beszélgettünk a talin, egy közös ismerősünkkel.

vjanos

frob

baaaaa, ez nagyon jó ötlet!

na most megint rajzolhatom át :D

frob

persze elférne felfele, ötletnek is nagyon jó
de ahhoz baromira meg kell fogni a csövet hogy ne lengjen be.. szóval marad a 3 tükör, egyébként is megvan már :)
már mint a tükör, a gép még nincs...

PSoft

Szépen rajzolgat a koma vele azt látom.:)
Nem látom viszont mi van akkor, ha az élére állított 3m2-es tábla pld. rétegeltből, vágáskor elkezd potyogni a sok apró kivagdosott bizbasz.

vjanos

Ezen én is elmélkedtem, de lehet, hogy ez nem is akkora gond?

Valamennyire szögben döntve van a tábla, akár még ennél is picit jobban.
A vágások sorrendjére esetleg jobban kell figyelni, mint a fekvő változatnál.

Ha a kisebb valóban kieső cucc kiesik előre, akkor vélhetően elfér alul.
Aminek nem kéne kiesnie annak lehet egy kitörendő fülecskét hagyni.  
De az is lehet, hogy már a 3mm anyag sem hajlamos így  picit megdöntve kipotyogni egy vágásnyi hézagon [#nemtudom]

LittleSV

Vákuum "asztal"?

frob

Közben nézegetem a különböző homemade dolgokat
plazma asztaloknál előszeretettel használnak a népek láncot, láncból vannak igazán kis szeműek is, és azt igazán jól ki lehet feszegetni, meg nem is nyúlik
vélemény?

pv6cdvuc7

Sziasztok!  
Tudna valaki gyors és "minden benne" van felvilágosítást adni a tükör foncsor gravírozásról?
Próbálkoztam egy 5 wattos lézerdiódával 1000mm/perces sebeséggel max dióda telj.-el leéget mindent,az üveg is alatta opálos lesz.Ha meg visszaveszem a telj. akkor az a védő réteg (szürke) lejön(vagy nem) de magmarad az a réz színű foncsor,ami talán még egy festék színe is lehet-nem tudom.De ezt még a sósav hidrogén-peroxid sem viszi le, csak a nagyon halványakat.Ezért gondolom ,hogy ez is talán 1 festék réteg lehet.Van valakinek 1 jól bevált sebesség teljesítmény adat?Vagy a tükör lehet rossz?(ilyet kapni minden műanyag boltban).

pv6cdvuc7

idáig kis képeken próbálkoztam pl.2x3 cm 4x5 cm.Vagy csak nagyobb képet lehet vele, mert nem  lesz olyan részletes úgysem?

pv6cdvuc7

Itt lenne 1 gyors kép

niu7vyvp0

Sziasztok,

Sikerült rendlenem egy kínai masinát, remélem jövőhéten meg is jön épségben és működőképesen :)
Lenne pár kérdésem még ha nem gond.
A gép a garázsban lesz a hidegben, de ha nagyon hideg lesz letudom vinni a pincébe is elvileg, milyen óv intézkedések kellenek, hogy télen is lehessen vele dolgozni? Emlékszem, hogy ajánlottátok, hogy érdemes fagyállót tölteni a hűtő vízhez, viszont az arányra nem emlékszem :( Ezt megtudnátok mondani, hogy mennyi vízhez mennyi fagyállót kell tölteni?
Meg ezen kívül mit érdemes még megtenni, hogy télies legyen a gép?

Előre is köszönöm!

üdv
Bence

vjanos

A fagyállókon általában rajta van a hígítása a kívánt hőmérséklet függvényében.

Viszont nagyban javítja a víz vezetőképességét, ami a nagyfesz környéken nem előnyös. Hajlamos  lézertáp "bezizegni", illetve engem már csípett meg a hűtővíz...
Szerintem tartsd fagymentes helyen és maradj az ioncserélt víznél.

Rico

Sziasztok!
 Esetleg valakinek van tapasztalata a Kínából rendelt gépek vámkezelésével kapcsolatban? Úton van a gép amit rendeltem tőlük és érdekes költségek merülnek fel a szállítónál a megbeszélt költségek mellett...
 Szerintetek a levegő csövét 5-6 méter után le lehet szűkíteni, mert most gondolkodtam rajta, hogy a pincéből nem tudom máshogyan kivezetni az "elfújás levegőjét".
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!