Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

ipa van itthon, csak ioncserélt vizet kell a vasalóból kiöntenem :D

frob

na ez az , nem jutott eszembe a neve, de igen, egy kicsit vastagabb falúval már verekedni is lehet...

szóval bírja az rendesen...

GPeti1977

Honnan tudnék olyan betűtípust letölteni amely jó lézervágáshoz, gondolok arra hogy nem esik ki az "A" betű közepe.

s5f8tmfv3

"Stencil" vagy "Army" fontot keress!

GPeti1977

z2a2u8wf

Köszi. És milyen programot használtok?

000000000

néz átt az arduinos topicba....
arduinora van több alternativa is lézerhez...
de van mach3 alá is valami laseres plugin...

smalla

Van nekem egy 10-20w körüli (mérete alapján) szilárdtest lézerem, ND:YAG. Nem volna hozzá valakinek tápegysége villanófényhez? Vagy leírás, hogy hogyan lehet nekiállni egy ilyen táp építésének?

köszi

000000000

dvxe8z67s

A NUBM08 gyárilag gömblencsével van szerelve, ezt vedd figyelembe!
Sokan leszedik a fedelet, hogy használhassák, aztán csodálkoznak, hogy néhány hét alatt gyengül, elhalálozik.
Más fórumokat olvasva, állítólag sajnos már néhány kínai modulban is előfordul.
Vákuum, vagy védőgáz van benne, nem tudom, de az biztos, hogy ha belül a dióda levegővel érintkezik, rövid idő alatt tönkre megy.

PSoft

A hajam égnek állt, mikor láttam ezt a "kínai modult".[#csodalk]
Tok/sapka nélküli pucér chip...
Az optikát "feszítő" rugó, lötyögősen karicstol a kapszulában, tized milliméterekre a chip kivezetései mellett.

000000000

Hát hasonlo veszet találmány még a C-Mount tokozás is..[#csodalk]

iehphskft

Sziasztok.

Most vettem K40 gépet Amazon-ról. Gondoltam leírom az első tapasztalatomat. Első vásárlás Németországból. A gép laser csöve megsérült Így vissza a feladónak. (az eladó csak gépet árult) Nem akartam még egyszer ugyan abba a hibába esni.

Utána kerestem egy olyan eladót aki csövet is árul. Mert ha újra megsérül akkor, tudjon küldeni csere laser csövet.
Megjött a gép. Első bekapcsolás után 3mm rétegelt lemezt vágtam. (10mm/s sebességgel vágom a 3mm-es rétegeltet, 9mA)
Mindenféle tükör beállítás nélkül alap géppel!
Sokfélét lehet olvasni hogy alap gép nem tud ilyent. Ezért még szállítás közben rendeltem. Komoly lencsét (18mm ZnSe Focus lens )meg levegőfúvókat.(lightobject.com ról) Még nem érkezett meg, de kíváncsi vagyok mennyit segít majd.

Amit viszont nem tudok, hogy hogyan lássam el levegővel a gépet. Szobába szettném használni és nem szeretnék hangos kompresszort. Láttam már olyat aki paintball tartályt használja. Persze ez kicsit nehézkes a töltés. Vagy amit sokan használnak az akvárium kompresszor. Ilyennel van valakinek tapasztalata?

Másik kérdésem. Minden vágást megismétel a gép. Ezt hol lehet kikapcsolni az ismétlést? CorelLASER-t használok?

Illetve milyen megoldást lehet kulcstartót elkészíteni? Hogy a gravírozás és a vágás megfelelő sorrendben történjen. Olvastam hogy lehet rétegeket használni vagy színezni a különböző műveleteket. pl piros a vágás kék a gravírozás.
De nem tudom hogy meg ez gyakorlatban.

Köszönöm a válaszokat

iehphskft

Hát köszönöm a válaszokat! Ez a fórum mit sem változott. Tipikusan magyar![#mf1] [#taps]

Lehet másnak hasznos lehet...
A gravírozásra a megoldás:

vjanos