Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

hali
melyik cég a szállító?

esetleg érdemes a gép mellé is rakni egy tartályt, és akkor szépen feltöltődik míg nem használod....
bár nem tudom mennyire akarod leszűkíteni, 8-10mm es müa cső elég bőven...

frob

fagyállóval kapcsolatban, esetleg sima denszesszel, izopropil alkohollal keverni?

hirtelen nem találtam semmit sem erről, már mint az alkoholok vezetőképességéről...

Rico

Szia!
Köszönöm a válaszod!
 100W-os gép, ahhoz nem kicsi a 8-10mm?
Mondjuk nem tudom mennyi levegőt szokott lenni egy ilyen gépnél.
 Az LcL hajózza és szállítja.
Elvileg ők a kínait hibáztatják a gyártó meg őket...

000000000

Olyan cégtől kellett volna venned aki Európából szállít. Akkor nincs, csak szállítási költség.
Se vám, se Áfa.
Kitől és milyen gépet vettél? Nagyon titkos?

Nem kell sok levegő a fúvókába. Nagy nyomás sem kell. Pár tized elég.

Rico

Próbáltam e-bay-ről rendelni,de ide nem szállítanak. Persze ez már csak a "leütés" és az utalás után derült ki.
 Sajnos ez nekem sok pénzbe került a banki költségek miatt.
Hiába írják azt,hogy német országban van raktáron ez nem igaz.Kértek tőlem EKAER számot stb.
 Kisebb gépet küldenek gond nélkül de az ilyen 240kg csomagolással és így nem küldték.
 Ezért kínai gyártóktól kértem ajánlatot és így választottam.
Megbeszéltük a szállítást stb. de még egyszer nem biztos, hogy rendelnék tőlük,mivel lassan 3 hónapja várok a gépre. Gyűjtő szállítással küldik így 50 napra lett vállalva,de a hajó már van ahol késett így nem tudják tartani a vállalt időt sem.
 Nagyon segítőkész volt az ügyintéző és mondta,hogy 20 éve szállíttatnak ezzel a céggel csak azt nem mondta, hogy ez gyűjtő és nem közvetlen szállítás.

000000000

Én is a nyár elején vettem 100 wattosat. Kb 1 hónapra itt volt nálam.
Már át is alakítottam, tudjon menni Mach3 al is. Sokkal nagyobb a használati szabadság. Pontos vágásoknál és forgatóval különösen szuper így.
Asztalemelés is szoftverből megy.
Minden megoldottam ami praktikussá tehette, tette a gépet.
Alapból nekem nagyon fapadosnak tűnt.
Persze, alap dolgokhoz jó úgy is ahogy volt.

Jobban szét kellett volna nézni az Ebayon.

Rico

Két eladónál is megjártam, ezért is mondtam le róla. Milyen munkafelülettel sikerült beszerezni?

frob

phu az szívás
én dpd-t vagy fedexet szoktam preferálni, bármit is hoztak eddig az egy hét alatt az országban volt...

levegő mint írták bőven elég ami a 8-10 csövön átjön...
a tisztaságára viszont ügyelj!

vjanos

vjanos

Na várjunk, internetes források szerint az IPA ugyen nem fagy meg, de a víz igen, és jégkása lesz...

Hátha erre jár egy vegyész kollega aki megerősíti vagy cáfolja [#nemtudom]

Rico

Köszönöm szépen a válaszod!
Ez Kínából jön és a gyártó intézte a szállítást. Elvileg közel 20 éve szállíttatnak és elég nagy cég.
Nem értek a géphez,de igyekszem bele tanulni ha végre megérkezik.
Azt nem tudom,akkor miért olyan nagy átmérőjű csővel küldik.

s73tgf9vg

Sziasztok!

Van valami tapasztalat vagy infó a Nicha NUBM08 vagy a Nicha NUBM44 lézer diódákról? Egész elfogadható áron van a 4.3w-os modell, viszont az egyik képen úgy látom, hogy hosszúkás a fénypont. Okozhat ez problémát gravírozásnál?

kaqkk007

Az ipa jól oldódik vízben és csökkenti a víz dermedéspontját , a hatása olyan mint amikor fagyállót keversz a vízbe ugye ott sem keletkezik jégkása ? Természetesen egy bizonyos hőfok alatt megfagy , ez a keverési aránytól függően változik de jóval alacsonyabb lesz 0 foknál . Ha jól tudom a téli ablakmosó folyadék is tartalmaz ipa-t ..

frob

tulajdonképen a borból is csinálhatsz erősebb italt, ha lefagyasztod, mert a szesz csak jóval később vagy meg
és ha leöntöd a kásáról akkor ott a jó kis szíverősítő :)

na de itt a
fagyáspont táblázat

ebben benne van hogy az adott hígításnál mikor várható a keverék fagyása, azt nem találtam még mekkora a fajhője.. mert ügye az is számít, hogy ne rontsa a hűtést számottevően, viszont az biztos hogy alga ölő hatása biztos van, szeszbe nem igazán akar megélni semmi sem, főleg 15% felett...

000000000

A...B tüzvédelmi osztályú folyadék vagy keverékel nem veszélyes hüteni?
A tartályrész meg tuti hogy nyitot párolgás nem elkerülhetö...