Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

LittleSV

Persze, de akkor vehetek pont lézert is és olyan fejre applikálható lézer tartót amivel be tudom irányítani a fényt. Ez gondolom fókusztávolság változásnál utánállítandó, míg az én megoldásomnál a fókusztávolságtól függetlenül a két sugár mindig a középpontban keresztezi egymást (elvileg). Az igaz hogy nem tudom mennyire változhat a fókusztávolság az anyagvastagsággal (feltételezem mindig a felületre kell a fókusztávolságot állítani).

LittleSV

Lencse van a gépben, vagy tartaléknak gondolod? Szerintem semmiből se tartalékolj be. Vedd meg a gépet, játszani tanulni pont jó lesz aztán vagy veszel komolyat, vagy építesz (én is most vettem, de már látom hogyan lehetne jót/jobbat készíteni, és a tervek már születnek is a fejemben).
Ha vágni is szeretnél akkor kell fúvóka. Abból jót Bélától vehetsz, vagy ha türelmetlen és/vagy kísérletező vagy akkor rendelsz ebayről 3D nyomtatottat mint én... Ebben az esetben kompresszor is fog kelleni.
Én egy 30L kis műanyag hordót vettem a hűtővíznek. Bele a gagyi kínai -géppel kapott- szivattyút (az enyém kb 20 órát ment, de már csörög csattog majd szétesik) és hadd szóljon.
Elszívást mindenképp tegyél mert olyan füstöt képes csinálni seperc alatt hogy kijönnek a tűzoltók is :D
Amúgy valaki pont a héten tette fel a K40-ét, én azt megnézném (azon volt fúvókás fej is)...

niu7vyvp0

Tartaléknak gondoltam :)
Láttam Béla által készített fejet itt fórumon, hát le a kalappal :)
Kompresszor van, az nem gond, esetleg egy linket a fejhez tudnál linkelni? Gyakorláshoz ez is megtenné és ha komolyabbra fordul akkor szereznék egy komolyabb fejet, pl Bélától majd, ha készít méh majd akkor is megrendelésre :)

Köszönöm!

LittleSV

Én ezt vettem (6mm fekete).

niu7vyvp0

PSoft

CO lézeresek...

Hogyan lehet megakadályozni gravírozásnál, a fúvóka köré felrakódó "por hegy" kialakulását?

Levegő fúvással nincs gond, nem rakódik fel.
No de...nem mindig kell a levegő.

zozo

Csak úgy eszembe jutott... -antisztatizáló spray?

PSoft

svejk

Munkadarabot "földelni"?
Fúvókát feltölteni a "másik" potenciálra?

zozo

Igen, arra gondoltam, de lehet, hogy a plexire kell, vagy mindkettőre...[#nemtudom]
Hátha akkor az elszívás elviszi...

frob

Egy másik fúvóka ami oldal irányból ráfúj a fejre, esetleg nem folyamatosan hanem csak egy egy pöffentéssel?

PSoft

A munkadarab elvileg a rácson, ollós asztalemelőn keresztül "gépház" potenciálon, vagyis PE-n van.

Az "X" kocsija viszont...
A műanyag görgők,és a szíjhajtás miatt, gyakorlatilag el van szigetelve a gépváztól, vagy...lebeg.

Érdekes, hogy a felrakódás mindig a fej/fúvóka hátsó felén, az elszívás/légáramlás irányában van.

Kelepeisz Lajos

Vagy csak simán szilikonsprével megfújni egy szivacsot és használat előtt kicsit megkenni vele a fúvóka végét, így nem sül rá a cucc.[#nemtudom]

Kelepeisz Lajos

Vagy a munkaterület szélére egy hosszú kefeszerű valamit tenni amin minden sorváltáskor átszalad.[#nyes]

PSoft

Most épp plexit gravíroztam...

Az a baj ahogy nő a fölrakódás, hatással van a kilépő sugárra, meglátszik a munkadarabon is.
Én több helyen látom, hogy hol állítottam meg "törlésre"...
A legszembetűnőbb, kb. a hordó középvonalánál.