Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

Még jó hogy a Trotec mindent tud, az a felső kategória, kb. mint a Merci az autóknál. (fókuszállítás, körberajzolja, hogy hova fog menni a lézer, stb..)

x5izpkum

Eddig ezt láttam, ami biztos jó lenne:
Theta lencse, 200mmX200mm
Ehhez még kell egy tükörmozgató mechanika (galvo fej) meg maga a lézer + szoftver. A jó szoftver alapkövetelmény.

guliver83

Nagyon jó már én is néztem régebben.
Árat viszont nem találtam.!

000000000

ezcad2 kinai gápekhez is.... [#sniffles]de ha jol olvastam van beépülö pluginja is...

000000000

2...3d system galvo...[#love11]

GPeti1977

Ha lenne mondjuk egy 30W körüli lézer diódám, azzal lehetne fémport olvasztani 3D nyomtatás céljából?

c2nsu773m

4ybj8h3c8

Wood-al talán próbálkozhatsz, csak ne kávéskanalat nyomtass, meglepődsz az első kavarásnál.

x5izpkum

Jónak tűnik, de ezt összerakott gépre is rá lehet valahogy tenni?

x5izpkum

Egy 30W-os fiber át tudja vágni a rozsdamentes acélt is, csak lassan. (0,01mm-ként gyorsan csak sokszor egymás után.Legalábbis kb.1mm vastag anyagot max. még lehet így vágni)

frob

90W co vajon viheti a vasat, rozsdamentest biztos nem, de talán a szénacélból 0.5 mehet neki?

svejk

kicsit nagyobb testvére segítséggel

Egyzser próbáltuk, 100W-os csővel a 0,2 mm-est levegőrásegítéssel átvágta. Szép nem volt.

frob

köszi
mindegy most ennyire futotta, majd a következőnél... :)

000000000

még hozá teném hogy a galvo munka terület lefedést bövitési lehetöségét tudja xy asztala bövitésisel ezcam+ vezérlö ez nagyon kompatibilis....