Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

Így is meg lehet határozni a teljesítmény csökkenést, tehát összehasonlító méréshez jólehet, csak az energiát kell eltalálni...
nem feltétlen kell a tükrök hasonlításához teljes kakaón nyomni a lézernek, kisebb energia löket hamarabb megmutatja a különbséget, inkább a lényeg hogy mindegyik ugyan azokkal a beállításokkal kapja meg a maga adagját

svejk

No de hogy a Te neved is áldva legyen, mesélj arról, hogy Te hogy végzed el ezeket a méréseket.
Ha még eddig nem csináltál volna ilyet, akkor egy használható mérési elvet vess ide a nekünk.

PSoft

Itt a példa rá, hogy tényleg nem kellett volna semmilyen számokat írnom.:)

Félreértetted a [11801]-ben írtakat!
Semmilyen "mérést" nem végeztem még!
Egy általam elképzelt metodikáról írtam, a számok talán, a jobban érthetőségem kedvéért lettek azok, amik.

thayscj6c

P=U*I igen(U=P/i, I=P/U)

svejk

Ez csak a bevitt teljesítmény!!!
Majd ebből bizonyos százalék átalakul lézerfénnyé, a többit elviszi a hűtővíz.
pl. egy 100 W-os cső árama 28 mA, 25-28 kV feszültség mellett.
Ebből ugye adódik, hogy a bevitt teljesítmény több mint 700 W!

frob

így van, jó esetben 20-25% de ez a fix töltésű csöveknél nem annyira állja meg a helyét, ahogy látjuk is

frob

Ma mindenki félre ért mindenkit :D

ettől függetlenül hogy jobban számszerűsíteni tudd érdemes lenne megérned a kocek tömegét... némi számítással megkapod mennyi ideig érdemes melengetned, hogy ne is menjen tönkre és megkapd a kívánt eredményeket...

000000000

A dolog úgy kezdődött, hogy 35 évvel ezelőtt 1 évig volt szerencsém hőtan előadásokat hallgatni, majd sikerült levizsgázni belőle. Ott már szinte az első előadáson a professzor teleírta a táblát differenciál egyenletekkel, és egységugrás képletekkel.

Na már most ezen a Fórumon a legnagyobb sajnálatomra ki lettem oktatva, sőt egy hétre kizártak, hogy kerüljem ezeket a témákat, kifejezéseket, mert a hobbystát nem érdekli, és ideges lesz, ha meglátja ezeket a kifejezéseket.

Ezek nélkül viszont minimális vagy semmi lehet a szakmaiság bármiben is itt a Fórumon, azaz marad ahogyan írtad a bohóckodás, meg a PSoft féle lézer kisnyúl összehasonlító mértékegység.

4ybj8h3c8

A világ ilyen kegyetlen. Ha nem tűnt volna fel, te vagy az egyetlen aki a saját képére és elvárásaira akarja alakítani a fórumot. Ne csodálkozz, hogy a mai rohanó világban ez nem megy.

000000000

co2 lézer hatásfoka is ugy 8...10% max!

4ybj8h3c8

Argonba beszédelgett 3 x 30 A hálózati delej, kijött max. 5 W. Ott aztán volt hatásfok.

000000000

igen nekem is volt szerencsém hozzá 1kw 10A dc100V 20mW lézer teljesitmény volt de a rezonátor csak 25cm volt csak hosszabb javitsa a hatás fokot gáz lézereknél is...[#szeret]

000000000

Nagyon rossz válasz.

Mint írtam, a hőtan professszor, és az összes többi tanszék professzora így tett. Így már akkor sem voltam egyedül, örök hálám a tanítómestereimnek, ezeknek a tudós embereknek, hogy ilyen csodálatos, örökérvényű dolgokat, mérnöki gondolkodásmódot, tudást köszönhetek nekik.

Inkább tegyél te is azért, hogy ne a naponta változó virtális csicsaság, hanem a több mint 300 éves Newton-i tételek megértése, elfogadása legyen a fontos azoknak, akik csak akár hobby szinten foglalkoznak CNC vel, azon belül is a lézerrel.

PSoft

Az alkalmazott "kocek" fizikai méretei...

30x18x8mm-es hasáb, feketére eloxált "gépépítő" aluból.
A két rövid oldala már...nincs eloxálva.

Tömege, 9,4 gramm, de most valamiért...nincs kedvem számolgatni!

frob

Örülök hogy ilyen helyen tanulhattál, a problémát ott látom,  hogy még mindig nem tettél hozzá semmit ehhez a témához.
Csak a bizonygatást te mennyire felsőbbrendű vagy, lehet ezt is a professzoroktól tanultad, nagy sajnálatunkra, pedig már nem csak én hanem más is megkért, hogy akkor írd le te hogy mérnél és számolnál...

Megteszed?
Kíváncsi vagyok, szeretek tanulni, minden nap ezt teszem... melóval jár, hogy nem lehet megállni a tanulásban, szóval légyszi taníts...