Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Most mondd meg!...
Volna szíved feltörni ezt a "gyönyörűséget"?
Mint egy...rántottának való, mezei tyúktojást???

szf

Össze ne törd! Mindjárt indulók érte![#kacsint]

PSoft

Nem nagy kérés...

Majd, sort kerítek arra is.[#wave]

000000000

"Esetemben még az is mindegy, hogy 28,4 sec. vagy 38 sec. a hasáb nyalábban tartásának, vagy a mérésnek az ideje.
Nincs jelentősége.
Lehet az akár tíz, de akár ötven másodperc is.
Szerintem, a hasáb fizikai mérete, de talán még az anyaga is mindegy."

Ennyi szakmaiatlanságot így egy kupacban hogyan lehetséges ide beírni?[#wow1]

designr

Mivel leirta hogy összehasonlitó mérésre kell..és mivel a fizika törvényei szerint az anyagminőség nem,vagy csak kismértékben változik fél év alatt..ezért megállja a helyét az elgondolás..
Tessen végigolvasni az elejétől az eszmefuttatást..

000000000

Tudok olvasni, így végig olvastam az utóbbi két nap ötleteléseit.

"megállja a helyét az elgondolás"
Valóban? Melyik hőtani alaptétel alapján írtad ezt?

designr

Valóban..
Ha tényleg végig olvastad..a cél nem a tényleges teljesitmény meghatározása,hanem az idő múlásával a tükrökön,esetleg csövön keletkező veszteség számunkra lényeges(nem 0.1.-1%-os) veszteség kimutatása..
Ha sikerül a méréseket minél pontosabban megismételni,amit fórumtárs alapossága miatt feltételezek..akkor a hobbysták ujabb lényeges tapasztalattal lesznek gazdagabbak..
Míg egy többszöresn kitiltott,háttérből elirásokra,apró bakikra vadászó fórumos kötekedéseitől csak idegesek leszünk..

zozo

Áh, így már minden világos. Köszönjük a szakmai alapon nyugvó értékes érveket, sokat tanultunk.

Tibor, nem lehetett volna ezen beírásod nélkül mindjárt úgy kezdeni, hogy:

Fiúk! -hibádzik az elgondolásotok, mégpedig ott, hogy...

KBalázs

Volt alkalmam 3 évet eltölteni egy elektronikai alkatrész gyárban, ott a csomagoló (többszörös mérés, lézerbélyegzés alkatrész hátára (galvo) , és hevederezés) részlegen a 100W-os CO2 lézer teljesítményméréséhez gyárilag egy, leginkább grillhômérôre emlékeztetô mûszer volt. Tehát mechanikus mutatós hômérô (skála W-ban), ~10cm összekötô rúd, majd a végén egy matt fekete kb. 40x40x40mm test. Faék egyszerûséggel.

000000000

Sajnos nem látok egyetlen hőtani alaptételt, elméleti ismeretet sem a válaszodban.

Ráadásul amikor semmilyen valós szakmai érved nincs, a végén egy csúnya személyeskedést is megengedsz magadnak.
Megkérnélek, ezeket egy szakmai Fórumon mellőzzed, engem se próbálj ebbe az utcába bevinni (nem fog menni), és CSAK szigorúan a szakmai eredeti kérdésemre, felvetésemre koncentrálj!

000000000

Egyelőre kérlek fogadd el, hogy hibádzik, de mondhatnám az is, egy igaz szakmai része nincs ezeknek, amit eredetileg felvetettem a 11766-ban:
"Esetemben még az is mindegy, hogy 28,4 sec. vagy 38 sec. a hasáb nyalábban tartásának, vagy a mérésnek az ideje.
Nincs jelentősége.
Lehet az akár tíz, de akár ötven másodperc is.
Szerintem, a hasáb fizikai mérete, de talán még az anyaga is mindegy."

4ybj8h3c8

"Megkérnélek, ezeket egy szakmai Fórumon mellőzzed,"

Láttad, hogy szakmai fórumon írták? Melyiken, add már meg a címét, sokan megnéznénk.

EZ HOBBI, AMIT ISMÉTELTEN ELFELEJTETTÉL.

000000000

1. Semmi szakmai, objektív választ nem látok az irományodban.

2. A hobbysta is csak ember, nem tudja magát kivonni a szakmai alaptételek, elméleti alapok alól függetlenül attól, hogy mekkora valós tudással rendelkezik egy adott témában.

3. Igencsak szomorú, hogy mérnök ember létedre véded a szakmai vagy bármilyen tudatlanságot, a tények elferdítését.

4. Egyébként meg mindenki azt csinál, amit akar, bánom is én, felőlem örökmozgón is agyalhatszt, hiszen az irományod alapján miért is foglalkoznál azzal, hogy ez az elméleti alapok mentén lehetetlen.[#vigyor2]

zozo

[#nevetes1] -ráadásul az örökmozgóra adnak 500 millió uniós pénzt is, mint a hírekben hallottuk [#nevetes1]

Nemes Mihály

Üdvözletem az uraknak,

Nos, mivel én is éppen ilyen projektben futok, nagyon érdekelne a mérése ennek [#hamm].

kifejezetten díjaznám ha nem felesleges szájkarate lenne ebből. [#dumcsi]

Nagyon érdekelne tényleg hogyan lehetne pontosan megmérni a lézer teljesítményét ,  és persze az is hogy mi kell ehhez.. [#wink]