Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

Mi is szeretünk Robsy! :)

(már kezdtem aggódni, hogy megsértődtél a múltkori sorkatonai sztorim miatt)

8k8nsge64

Az egyetlen baj az, hogy veled kapcsolatban nem akar irkálni senki itt, most is mint már többször előfordult, Te kötöttél bele valamibe, de érdemileg semmi információval nem szolgáltál.

000000000

Szerintem, ha azonos beállítás mellet, azonos távolságra rakod a kütyüt és azonos ideig. Majd elvéve a kütyüt megvárod a mutató legnagyobb elmozdulását, akkor jó, közelítő % os veszteséget mérhetsz.
Talán még a beesési szögre is érdemes figyelni.

frob

Visszaolvastam, fikáztál mindenkit aki csak megszólalt a témában.

Te kéred hogy szakmai alapokon irkáljunk veled kapcsolatban? Leírtam vmit, erre mi a válasz? fikázás megint.

Nem számokkal képletekkel kijavítva, hanem csak hogy rossz.

svejk

Ezeken a kár törpölnöd.

Pár napja és mai is erről beszélünk, hogy számszerű adatot nehezen fogsz tudni kihozni.

pl. 90 fokról és 100 fokra való melegítéshez több energiára van szükség mint a 80-ról 90 fokra való melegítéshez.
(lásd: Szalai [#t169p11736#]

Egyelőre elégedj meg azzal, hogy több vagy kevesebb...
( Eddig Te is nyulakról beszéltél. Ne mérjük meg a nyulak súlyát, csak ránézésre állapítsuk meg, hogy kisebb vagy nagyobb.)

PSoft

Írhattál volna a...pontok helyére is, hogy számomra is érthető legyen.:(

000000000

Ha "igazán szeretnél", akkor most felhínád Béla haverodat, és csak annyit súgnál a fülébe: sajnos szakmailag védhetelen dolgokat írtál, igaza van Robsynak.

frob

Azon gondolkodom, hogy nem e túlmelegíted a mérőkét?
Esetleg sérülhetett?

Le kellene ellenőrizni hogy jó e még, mert ha te nem vettél észre különbséget a gép használata közben a saját polírozott tükreid és a gyári tükrök között akkor valami csalafintaság van, hiszen 30% azért igen sok lenne!
Mivel napi szinten használod biztos észre vetted volna már az első pár centin a változást...

egy másik hőmérővel bele vízbe, odaforgatod a külsejét, majd mondjuk egy kézbe veszed mindkettőt, megnézed az eredményt, ha jó, akkor utána csak lemérném azt a kis darab alut, konyhamérlegen, hogy milyen nehéz, számoljunk egy picit hogy Robsy kolléga is megnyugodjon, hogy ilyet is tudunk :)

mert ha nulláztad és onnan 100 ig melegedett , akkor azzal már jól megtekerted a mutatót, az alap állásához képest legalább 20-30% al

töprengés vége :)

svejk

Ez nem nagyon fog menni, mert én napok óta követem az eseményeket és jobban bele éltem magam mint Te aki esetleg fél óra alatt olvasta át az egész bohóckodásunkat.

Így én talán értem Psoft gondolatmenetét, amiben különösebb kirívó hibát nem találok.
(no persze mivel az előbb már százalékosan akarta számszerűsíteni a kapott értékeket, mint látod figyelmeztettem is, hogy ne keveredjen bele)

PSoft

Belátom én is, hiba volt a [11801]-ben bármilyen számokat is írnom.
Annyit kellett volna csak írnom, amit Te is írsz.
Több-kevesebb.
Hiszen ennyi bőven elég ahhoz, hogy dönteni tudjak.:)

thayscj6c

Hali Hobbysták!
Egy-két kérdés: a táblázat nem írja milyen alu, tiszta, ötvözött, mennyire sima vagy ragyás, fényes vagy matt, anyagában színezett vagy csont feketére eloxált.
Azt látom, hogy a sok bába között elveszik a gyerek.
Ha a 10-40 ezer forint helyett csiszolgatunk tükröket, szerintem bőven elég, ha azt tudjuk arányaiban mennyit veszít a teljesítményéből. Érdemes-e szórakozni vele addig amig megkeresi a gyári tükör árát.[#wave]

svejk

No és azt feltétlen tegyük hozzá, hogy Psoft nem állította egyszer sem, hogy szakmai alapon fog mérni, csupán kísérletező kedvű amatőrként megpróbálja utánozni a világban látottakat.
Melyek persze az esetek többségében sajnos szintén teljesen szakmaiatlanok, nem egy esetben pedig direkt megtévesztőek.

4ybj8h3c8

Ismét csak hülyéket mondok, de mi van ha fogsz egy plexitömböt, belelősz, dátum ráír, 1 hét múlva megint, dátum, 1 hét dátum stb...

Egyszer kell elkezdeni és heti szinten követhető ha van változás.

szf

A co lézernél a nagyfesz nagysága és árama  hatàrozza meg a teljesítményt?

4ybj8h3c8

Csőhossz, belső átmérő, gázkeverék, hőmérséklet...