Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

3 méter a fény kissé gyorsabban tesz meg
wikipédia
idézem ha valaki nem akarja megnyitni

A méter a fény által a vákuumban a másodperc 1/299 792 458-ad része alatt megtett út hossza.

8k8nsge64

A korábbi bejegyzések alapján semmi értelme ennek, de itt nem beszélünk vákuumról. Tibor is teljesen logikusan írta le a véleményét, részemről ilyen hozzászólásokat szívesen olvasnék tőle a jövőben.

Egyújabbgépépítő

Nem akarok ünneprontó lenni de Tibor ugyanezt írta csak másképpen.

gaben

Bizony, 1 * 10^-8 fénysebesség, az pontosan 2,99792m.

frob

oké igaza van Robsynak és nektek is
elszámoltam magam , mivel 1 m re koncentráltam nem a 3 ra

1m tesz meg 0.003us alatt...

elnézést!
R.

000000000

Olyan dolgon megy a diskurzus aminek totál semmi köze nincs a lézer megmunkáláshoz sem a teljesítményének a méréséhez !
Amit meg feldobtam dolgot azon meg senkinek nem akadt meg a szeme !
Pedig a teljesítmény mérésnek az adott anyag fajhője lesz a kulcs, ha tetszik ha nem !
T42 már a fényt is egységugrasztani akarja, de ilyen nincs is soha nem is lesz míg a megtett úthoz tatozó időállandó nem lesz nulla!  
És még a fény sem tud 0 idő alatt eljutni A-ból B-be !
Ergo egységugrás nem létezik !
Viszont a divergencia már jobban belejátszik a megmunkálásba, de itt szerintem senki nem tud megmunkálni homemade gépeivel fémet. ( sugárhossz kompenzátor )
Így ennek a feszegetése is okafogyott mint a fázisretardernek.

zozo

Elsiklottatok efelett, hogy Robsynak van lézer teljesítmény mérője, mint írta lentebb:

"Szívesen bemérem majd Neked a technikádat az új fejlesztésű lézerteljesítmény mérő berendezésemmel."

Csak nem akar kiugrani a kisnyúl a bokorból, mert nem kérdezitek meg kellő szakmai alázattal [#nevetes1]

000000000

Van az a pénz amiért kiugrik a kisnyúl kellő alázattal ! [#hehe]

frob

Lehet hogy van aki elsiklott, de én nem, pontosan ezért is lettem volna kíváncsi ha kioktat bennünket, de ezen kívül hogy van neki új fejlesztésű kütyüje, semmi érdemlegest nem közölt , csak leszólt mindenkit a témában...

szóval alázat mint olyan eljátszva

c2nsu773m

A lézerfény széttartása miatt szokták megadni a 3m határt.

k2rf792ud

üdv!
láma vagyok még (de lelkes  ) a lézerben...
szert tettem itt a fórumon egy 2.5w TTL lézerre.
kérdésem a következő:
ON/OFF bekötés a javasolt, vagy PWM???
gravírozásra és vágásra...
köszönöm!

thayscj6c

Kedves Barátom!
Nem lenne egyszerűbb kipróbálni őket, igy egy tudás helyett kettőt szereznél.
Aztán megírhatnád nekünk.[#wave]

000000000

Ezt a hazugsághalmazt, szakmaiatlanságot befejezhetnéd végre, sokadszor kértem! [#ejnye1]
Ugyanezt üzenem a 11873 elkövetőjének is!

Unalmas, szánalmas!

000000000

Kedves Tibikém akkor te meg ne csak a szádat lobogtassad, hogy neked ez vagy az van aztán erre a "Unalmas, szánalmas, szakmaiatlanság"-ra hivatkozva besértődés színleve beülsz a sarokba duzzogás színlelni nehogy infót keljen kipréselned magadból !  
Tudod ez egy HOBBY fórum, ahol megosztod az információt és nem eladod mint a profik !
Az egységugrást meg inkább mellőzzük mert erre még a fórumgazda admin is harap ! (emlékezz mikor repültél pár hétre? )
Ha szakmailag hozzá szeretnél szólni akkor a divergencia és a sugár hossz és ennek kompenzációját vesézd ki.
Mert itt sok CO2 gép "repülőoptikás" !
Tehát itt van a kutya elásva lézer terén és ezt még meg lehetne fejelni a fázisretarderrel is.
Alábbi kép eltúlozva, de szemlélteti a divergencia okozta problémát és a sugárhossz kompenzálás közötti össze fügést !

000000000

Döntsed el, hogy vágás vagy gravírozás.
Vágásra ennél a teljesítményél nem kell PWM tehát az On/Off jobb.
Gravírozásra a PWM megfelelőbb, de a Mach3-ra irt plugin valami oknál folyva az általad használt lézerrel nem akar együttműködni.