Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

De nem érdekes, hogy adott személyre adott lakhelyre semmilyen találat nincs a magyar mérnöki kamaránál ?

svejk

Robsy, felb@szol agyilag már megint mindenkit, felforgatod a fórum nyugalmát!!!

Két napja már felettem a kérdést -akkor  megkerülted szokás szerint- , megismétlem:

"No de hogy a Te neved is áldva legyen, mesélj arról, hogy Te hogy végzed el ezeket a méréseket.
Ha még eddig nem csináltál volna ilyet, akkor egy használható mérési elvet vess ide a nekünk."
[#t169p11824#]

Mert ugye mindennek a kiindulója a lézer teljesítmény mérése összehasonlítása volt, ebbe kötöttél bele.

Vezesd már végre elő azt qrva méréstechnikádat, mert még a honlapodon sem olvasható róla semmi!

Vagy ha nem tudsz értelmeset írni róla akkor menj a p... megint el egy pár hétre a fórumról.

Uff...

000000000

Csak egyet nem értek miért a lézer topikot spécizi ki mindig ? [#nemtudom]

svejk

Már egy jó párszor ajánlottam nyiss a saját honlapodnak egy fórumot, ott aztán úgy neveled a népet ahogy akarod.
Moderálhatod kényedre kedvedre a sok kételkedő gyengeelméjűt

Még azt is megígérem, hogy nem fogok oda benézni soha, bár igazából kíváncsi vagyok a munkásságodra eredményeidre, de nem ezen az áron amit itt művelsz ezen a fórumon.

svejk

Mert itt írt sokat a Ő szerinte ősellensége...
Van ott egy kis üldözési mánia is a hiszti mellett. :(

De tényleg úgy ki tudja hozni az embert a sodrából, pedig nem is velem kötözködött, de már 2-3 napja csak a rosszt veri habosra.

Pedig alapjában véve kenyérre kenhető rendes fickó.
Mondjuk hasonlítotok egymásra nem kicsit! :)

000000000

Már nálam is kibaszta a biztosítékot pedig próbáltam türtőztetni magam.
Sőt így is erősen visszafogtam a lendületet.

000000000

Majd ha elakadál az elveid mentén miszerint, ezeket vallod:

"Esetemben még az is mindegy, hogy 28,4 sec. vagy 38 sec. a hasáb nyalábban tartásának, vagy a mérésnek az ideje.
Nincs jelentősége.
Lehet az akár tíz, de akár ötven másodperc is.
Szerintem, a hasáb fizikai mérete, de talán még az anyaga is mindegy.",

nos akkor szóljál, majd segítek. De előbb be kell látnod, ez így együtt nem kerek, amiket írtál.

Innen indultunk 2 napja a #11766 kapcsán.

svejk

Vezesd elő vazze, vezesd elő!!
Erre várunk már napok óta.

Vagy maradj csöndben...

thayscj6c

Kedves Hobbysta Barátaim!
Lassan már nem merek rákattintani a kedvencek közé tett fórumra mert kedvetlen közé kéne tennem. Vagy rossz fórumot választottam. Azt látom már a negyedik napja, hogy ahelyett, hogy gyakorlati kérdésekkel és válaszokkal lenne tele a monitorom csak farok méregetésre telik egyeseknek. Nekem is van kék gyöszöském és még két co2 lézer gépem de nagyon sok ötletet tapasztalati képletet elfogadok annak ellenére, hogy több éve magam is gyűjtöm őket. Ha már egyszer nincs annyi a bukszában, hogy gyári cuccot vegyen az ember, meg kell elégedni a "gagyi" saját magunk által eszkábált dolgokkal. Nekem 22 éve működik az 1x2m-es CNC 3D asztalom de a mai napig lóg a bele. Sose készült el teljesen. De sosem romlott el. Néha attól félek ha valami vezeték leszakad, az sem tudom honnan.
Én magam vagyok az egységugrás mikor az egyik géptől a másikig ugrálok mert éppen kigyulladt a fránya 4es rétegelt lemez. Én is a az olcsót veszem, mert a vevő nem fizeti meg a lézerhez gyártott lemezt ami 5x többe kerül.
Azért ne várjunk el VOLVO paramétereket a TRABANT-tól.
Aztán mi van, ha a saját tükör nem tökéletes? Majd megkeresi az árát a gyárinak. És lehet itt nanométerekről és egyebekről elmélkedni, ha a 0.1mm-es nyalábommal bele pösszentek a fába a hő miatt lesz vagy .02 0.3 mm. Akkor nem mindegy az a pár nanométer?
Bocs a hosszas dumáért csak már szeretnék valami kézzelfoghatót is olvasni a fórum oldalain. ja és a stílus is mintha romlana. Néha azt hiszem, hogy ez egy parlamenti fórum.

PSoft

Mióta egy másik "sarokból" nézem, hót nyugodt vagyok.
Most is.:)
Tegyetek Ti is így!
Én már, csak kacagni, nevetni, röhögni tudok rajta.
De azt meg ugye, mégse tehetem nyilvánosan.[#nevetes1]

000000000

"Mondjuk hasonlítotok egymásra nem kicsit!"

Ezt kikérem magamnak!

Nézd már meg ennek a Pál nevű egyénnek a Fórumos adatlapját.
Mennyi infó van rajta???!!![#guluszem1]

A régin legalább kimerte írni, valamiféle géplaktos a végzettsége.:)

svejk

Vazze Psoft, vond vissza a tanaidat mert úgy jársz mint Giordano Bruno. :)

De ha van benned egy kis tartás akkor most már azért se, ezek után inkább sose tudjam meg milyen jópofa lézer teljesítmény adatokat kapott a kis M140 bemérése kapcsán.

Na megyek a p... én is mert nem állok jót magamért. :(

000000000

Megvárom a nagy haverod publikációját, hogy megtudjuk, a minden mindegy elveinek a végeredményét, és akkor már a PSoft féle lézer kisnyúl mértékegységei kapcsán tisztán látunk.
Addig meg igyelszem keveset szólni, hiszen két hónapja ezt tettem.
Csak tudod van az szakmaiatlanság szint, ez volt PSoft minden mindegy szöszenete, amikor már nem bírtam tovább, és jeleztem, ez már picit sok, illetve nagyon kevés.:)

frob

Igazad van!

Na de mesélj sikerült azóta mérned valamit?
Nem várnám hogy nagy különbség legyen a gyári és a saját magad által polírozott réz tükrök között, de kíváncsi vagyok mi lett az eredmény!

PSoft

Igen, ezen lovagolsz két napja.

Amúgy, nem értelek!
Talán, találtál valami "szakmaiatlant" a [11941] beli írásomban?

Ha "elakadnák" az elveim mentén...keresni foglak!

Van annyira "kerek" a lovagolt írásom, mint mondjuk a lentebbi, amit Te írtál a [11934]ben!

[#t169p11934#]