Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

Van finom erdélyi pálesz is![#vigyor2]

Varga István

Béla!

Te már több infóval bírsz.[#taps]

A tudás nagy hatalom![#wave]

Szalai György

Ezek itt sokat bizonyított, magukat sokra tartó, önbizalomtól duzzadó emberek. Ez kell a Hobby CNC-hez.
(Érdekes, hogy maguknak mégis mindég bizonyítani akarnak, tovább építve az önértékelésüket, mert a jelenlegi állapot sosem elég nekik.)
Rengeteg munkájukba került, hogy felépítsék maguknak a jelenlegi személyiségüket és nem egy könnyen hagyják, hogy leépítsed.

Én alacsony szinten vagyok, így engem azt hiszem elfogadnak, megértenek.
De ha figyelsz, akkor láthatod, hogy vannak akikre nem reagálok, pedig elismerhetően széles látókörűek.
A szakmai nyitottságon, a hozzáértésen túl is kell valami.
Ami nélkül nem tudom elfogadni őket.
Nem tudom mi az, de érzem.

Szalai György

ANTAL GÁBOR

Érdeklődéssel olvastam ezt a lézeres dolgot .Előrebocsájtom hogy nincs lézerem de volt egy időszak az életemben ( Kb 1 év) amikor kis hőmennyiségek és hőmérsékletkülönbségek mérésével kellett foglalkoznom ( ha valakit érdekel : a recski ( akkor még épülő) rézércbánya fúrómagjainak a hővezető képességét kellett nagyon precízen meghatározni

Leírom hogy én mit csinálnék : két ( egymáshoz hasonló módszert lehetne bevetni aminél az ördög a részletekben van . Vagy meg kell mérni a besugárzással felmelegített ismert fajhőjű test felmelegedésének mértékét adott idő alatt ( vagy az adott felmelegedéshez tartozó időt ) vagy meg kell mérni a hőfokváltozás sebességét  :( A T = f (t) görbe meredekségét )

A részletek : Olyan testet kell alkalmazni ami gyakorlatilag 100% ban abszorbeálja a lézer sugarakat . Pontosan ismerni kell a test fajhőjét  (  táblázatos adat vagy kalorimetrálás)
Lehetőleg ne ötvözettel dolgozzunk ha fém az abszorbeáló test
 A környezet felé nem adhat át hőt a felmelegedő test ( vagy izolálni kell vagy egy védőfűtéssel a környezet hőmérsékletét a mérés alatt folyamatosan emelni kell ( Kell egy nagy pontosságú  termosztálás ) ( A recski méréseknél én 0.02C fok pontosan rászabályoztam a külső hőmérsékletet a kőzetminta pillanatnyi hőmérsékletére egy védőfűtéssel )

Maga a hőmérsékletmérés is nagy kihívás. Igaz kis jelet ad de mindenképpen differenciális módban  termoelemmel mérnék

Vagyis lenne egy  szobahőmérsékletű ref pontom ( egy enyhén kevergetett szilikonolaj ) és az abszorbensben elhelyezett mérő termoelem . Így a parazita hőelem képződése elkerülhető mert a mérőműszer mindkét bemeneti pontja azonos ( praktikusan réz ) anyagú lehetne . (erre a mérésre én réz konstantán termoelemet vetnék be )

Hát ennyit :  Hajrá kollégák  !!

000000000

Igazad van sok mindenben György. Én mondjuk úgy vagyok a műszaki ismereti dolgaimmal, hogy minél többet tudok, annál inkább csökken az önbizalmam azzal kapcsolatban, hogy mi a tuti, és amit azelőtt tudtam, hittem, az mennyire kevés és nevetséges volt. Az is igaz, amit viszont megértettem, az nagyon sokat segít, és azokon a területeken eléggé magabiztos is vagyok, főleg ha gyorsan a gyakorlatban is kipróbálom vagy rájövök, amit már csináltam az a megértett elmélet alapján hogyan is tudott működni, mitől volt olyan megoldás, amilyen.

Boldogok azok az emberek, akik a "vakló bátorságával" élik az életüket, és mivel valószínűleg sekélyes az elméleti tudásuk (hiszen ettől bátrak, téves önbizalomtól duzzadóak), ezért erre alapozva nem korlátozza őket szintre semmi. Sőt az ilyen ember rendkívül sértődős, a legkisebb kritikát fikázásnak éli meg, és lenézi azt, aki rámutat a tévedéseire. Nos ezek alapján világosan látható a Fórumon is az emberek Gaus görbe szerinti eloszlása ezen pszichológia viselkedés alapján.

Na de a lényeg a lényeg, a tankönyvtár alapján is sajnos a lézeres P mérés a hőtanhoz nagyon kapcsolódik, azon belül is instacioner hővezetést leíró Fourier differenciálegyenlet a szentírás számunkra, és ez a következő alakot ölti:

Kéretik kellő szakmai alázattal nézegetni ezt a "borzalmas" képletet, nem kell idegeskedni, és a rossz hírhozót "keresztrefeszíteni", sajnos ha tetszik ez nekünk, ha nem a lézer teljesítmény mérési folyamata eszerint fog történni.

frob

Fent tartom az állításom, mivel még mindig nem tudtál hozzászólni érdemben a teljesítmény méréshez, persze tudom én elegánsan egység ugrottad a témát a fröcsögésre...[#sniffles]

frob

talán így többet érthetünk belőle...
de mert belinkeltél egy egyenletet, ettől nem lettél a szememben nagy ember...

hogy is működik ez a törlés gomb?

000000000

Mondom keress rá a Magyar Mérnöki Kamara névjegyzékében.  https://www.mmk.hu/kereses/tagok
Nincs ilyen mérnők, csak olyan akinek a neve egyezik ezével.
Gondolom már onnan is kiutálták ahogy az emberekkel viselkedik !
Tehát semmilyen joga nincs tevékenykedni !

000000000

Mióta a google fordított képkeresést is tud azóta ilyenek nem maradhatnak rejtve, ha nem saját kútfőből meríti a tudást. [#awink]

designr

Az ember néha azt hiszi, lelátott már az emberi hülyeség kútjának fenekére, és a figyelmeztetés, miszerint a hülyeségnek eme kútja feneketlen, néha fölöttébb hasznos.

000000000

A diplomám sorszáma, az adóazomosító jelem, az éves adó bevallásom, kamarai azonosítóm nem kéne?

Mellesleg te géplakatos végzettséggel hogyan is mersz egy CNC-gép üzembehelyezésével egyáltalán foglakozni, hogyan adózod le ezt számla alapán?
Komolyabb matek tudás nélkül hogyan veszed a bátorságod velem vitázni?

Gondolkozzál már, és nagyon gyorsan fejezd be ezt az ocsmány, minősíthetelen viselkedést!!!!![#ejnye1]

000000000

Albert Einstein is megfogalmazta: "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
Magyarán: Csak két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.

000000000

Látod itt a probléma !
Lenézed az embereket miközben azt se tudod kivel állsz szemben !
Honnan tudhatod hány szakmám, diplomám van vagy miként tevékenykedem ha még a pontos nevem sem ismered ?
Viszont a kamaránál bejegyzett aktív személyek adatai mind fent vannak.  
És még te mersz "ocsmány, minősíthetelen viselkedés"-re hivatkozni ???

000000000

Mellesleg az adóbevallásodat és az egyenlegedet is lekérem bármikor !