Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Olyan ember (emberek) aljas feltételezéseivel, hazugságaival nekem semmi dolgom nincs a visszautasításon kívül, aki ezt vagy ilyesmit írkál ezen a fórumon:
"egységugrás nem létezik"

Ez ugyanis NULLA szintű szakmai hozzáértés, ami még egy Hobby Fórumon is megengedhetetlen!

További szép napot kívánok Mindenkinek!

4ybj8h3c8

Köszönjük

Reggel óta megfentem, újranyeleztem, lepucoltam két régi favésőt, az én napom eddig már szép és eredményes volt.
Most nekiugrok az SMC nyák tervezésének, oszt estig még szebb és még naposabb lesz.
Üdv

000000000

Köszönjük újra az üres fellegzést ! [#wave]

000000000

1991-óta Yocto sekundumban mérik a világidő eltérését, azóta még a fény sem tud egységugrani ! [#hehe]
De, hogy ne legyük szőrszálhasogatók maradjunk az Atto sec-nél amit 1964-től vezettek be !
Ergo egységugrás mint olyan csak elméletben létezik, de ez egy HOBBY fórum ami a megvalósított dolgokról szól. ( a HOBBY kiemelve ! )

000000000

Ott a pont !
Én is összeraktam (bekötöttem) 2 darab Sigma 3-as AC szervót reggel óta már csak az IO kártya és a vonali meghajtókat kell megforrasztani krimpelni.
Sőt a 5 tojásból készült rántottámon is túl vagyok, már csak ezt a kis jeges teát szürcsölgetem.
Ergo szép napunk van ! [#papakacsint]

svejk

Ha feltételezünk egy 2-3 méter hosszú és nyugvócsöves gépet akkor elvileg nem ártana ez a kompenzáció?

A magyarázó ábra szerint talán nem is lenne olyan bonyolult, egyszerűen az y mindenkori állásához hozzá kell rendelni Z mozgást ami a fókuszlencsét mozgatja.
Akár szoftveresen rögtön a g-kódban vagy akár hardveresen megoldható lenne.

svejk

Mekkora lehet a széttartás a kínai csöveknél?
Akinek még nincs beépítve megmérhetné a fókuszálatlan fényfoltot mondjuk 1 és 4-5 méter távolságban.

000000000

Alábbi képen látható egy normális repülőoptikás gépen így kompenzálják a sugárhosszot.

Majd teszek fel képet a divergencia hatásáról is plexi próba tömbbe lőve 3-5-7-9-11 méter távolságban.
Azon a teljesítményeloszlás is jól látható a távolság függvényében.

svejk

Úgy látszik normáliséknak van pénzük még plusz három fasza tükörre megy egy komplett szervora. :(

000000000

Ez nem kínai, hanem attól lényegesebben komolyabb gép csinálta, da a lézer az lézer és elméletileg a divergenciája 2 millaradián.
Azaz  6.8754935416 Szögperc
rosszabbaknál ez lehet 3 mrad is ami 10.3132403124 Szögperc

000000000

Egységugrás függvény, 491000 találat.

Látjátok emberek, mennyire üres?
Persze ha Pál, Lazi, Frob, PSoft, meg még a szokásos engem nagyon "szerető" kb. 5 ember mondja Nektek, akkor ÜRES, és kész, hiszen a hobbysta egyben saját műszaki törvény alkotó ezen a fórumon. [#nyes]

Újfent további szép napot!

000000000

Jéééé, mire beírtam, már 502000 a találatok száma. [#taps]

designr

Igazad van létezik..
Hisztéria google találat :156 000
Nem tudom ez hogy jön ide..de ez jutott most eszembe róllad..

000000000

Már vártunk, de vagy a kb. még 5 ember közül az egyik.:)

000000000

Függvény, ergo csak elméletben létező dolog !
Nehéz megérteni ez egy HOBBY fórum?
Tehát ami nem konyhanyelven emészthetően van tálalva azt a tagok 99.999% nem fogja soha használni, tehát megérteni sem akarja !!!

[#wave]