Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ja, lehet nem is a kérdésre válaszoltam...

Arduino Mega + ramps is ok, ha akarsz rá még LCD-t is tenni, hogy teljesen autonóm, SD kártyáról menjen a gép. Ugyanaz a Marlin elhajtja mint a 3D nyomtatót, de van belőle lézerhez speckósított változat is, lásd az alábbi linkemet.

Az egyszerű megoldás az Uno + CNC Shield.
A 0.9-es GRBL már állítólag egész jól támogatja a lézerezést, ezt meg egész jól támogatja a LaserWeb progi, amit egyébként ajánlok figyelmedbe. DE ezzel ugye csak USBről megy a gép.

Devecz Miklós

Kaptam részletes leírást, ezzel semmi probléma.
Engem csak az zavart meg, hogy ezen három vezeték megy be a vezérléstől, amiket meg én néztem, azokon csak kettő.

morvfer7

Ezt használom, tökéletesen működik. Arduino UNO + CNC Shield

vjanos

K40 lézeres oldal

Részletesen leírva a tükör beálítás, hűtés, tisztítás, maximum ajánlott áram stb...

z4ejygu7v

Tisztelt érdeklődő!

Egészen pontosan tudok neked gyártás technológiát adni!

Kezdődik afilmel: Raszterrácson keresztül készitenek egy filmet, vagy Corel 12 programmal levilágitanak.
A fémlemezt érzékenyitik, ugy mint a áramkör maratásnál.
Kontakt másolással (1/1) levilágitják a fémet.
Majd kezdik maratni.
Hogy ne marjon a sav a betü alá, ezért marásálló, de oldható, festékkel, talpas maratást végeznek, pár lépésben.
Ez tulajdonképpen, a nyomdai magasnyomás klisé technológia.
Megoldható!

000000000

Nagy lézergépesektől kérdezném elsősorban.
Milyen teljesítményű elszívó ventilátor szükséges a füst és szagok megfelelő elszíváshoz?
Kinek, mi a tapasztalata?

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Másik kérdés, hozzáértőkhöz.
Plexi lézervágásakor keletkező szagot mivel lehetne semlegesíteni, csökkenteni?

s7manbs8

Kék lézerrel plexibe az anyagon belülre lehet égetni ? Ha a fókuszt úgy állítom, hogy oda esse, akár rétegenként felmenve egy 3D-s ábrát is elvileg ?

thayscj6c

Kedves Danibá!
Most jött a gondolat.Tudom, hogy poénosnak tűnik, de Ki fogom próbálni a faszénen átvezetett füstöt. Veszek a benzinkúton egy zsákkal aztán meglátjuk. Nekem is gondot jelent néha.

000000000

A faszén nem aktív szén !
Neked ez kellene !

http://fikesz.hu/aktiv-szen/aktivszen-cc50p-tipus/

c2nsu773m

[#szomoru2]

000000000

Akár a semleges témáról beszélgetés is előhozhat ötleteket. Pláne a célirányos. Gondolom ez minden lézeresnek gond, akinek komolyabb teljesítményű gépje van.
Kíváncsi vagyok mit hoz a próbád.

0i8bkxjf4

Nekem 2db  12cm es 12v os venti oldja ezt meg

a gép be van burkolva ugyebár azon 1 venti 1 flexi csőbe szívja majd annak a másik végén a másik venti felvan szerelve egy plexi lapra amit pont be teszek az kinyitott ablak helyére.
Télen is így toltam teljesen jó

000000000

Milyen lézered van?
A ventik adatait meg tudod nézni?

f0g2ng87

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy Food grades szilikont (tehát pl. muffin forma) lehetséges-e lézerrel vágni? Lézervágásban nem nagyon vagyok képben, azt tudom, hogy POM lapoknál szokott olyan lenni, hogy a vágás után újra összeolvad, megég, stb.

Mekkora lézerteljesítmény kéne ehhez? (nézegetem aliexpressen a fejeket :))