Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Rendben!

Írok rá egy cetlit..."nem kerülhet a lomtalanítós konténerbe!!!"
Csak el ne felejtsem!
(rátenni a cetlit)[#nevetes1]

x5izpkum

Ez lesz az, csak a fotó részét gondoltam, hogy valami lézeres eljárással csinálják. (az előkészítését a maratáshoz, ha azzal készül)
Az öntőformát viszont cnc-vel kell megcsinálni, még mindig ott a kérdés, hogy az hogy lesz gazdaságos, ha olyan sarkos minden kisbetű is, mintha 0,1-es 2élű maróval lenne gyártva?
Ragasztott betűk csak viszonylag nagyobb betűknél vannak ahogy látom, és nem több 100db betűt raknak így fel, mert ott elkerülhetetlen, hogy pár betű kilógjon lefelé vagy felfelé, a betűközöket nem is említve.

x5izpkum

Kösz most már látom, csak a fotó részét nem értettem, mert az nem öntött, és a maratással is kérdéses, mert min. 8bites szürkeárnyalatosnak látszik. Nem árt, ha van igény a minőségre, mert akkor megéri fejleszteni, itthon a vésett + festett alu/réztáblák a csúcs, azt is csak szökőévben kérnek, mert nem olcsó és nem is készül el pár nap alatt.

thayscj6c

Mivel még nem tudunk szagokat átküldeni a neten,így csak a hangot és a videóját küldöm.[#nevetes1]

thayscj6c

még ezt se

000000000

Csak ha előtte felteszed a juhtyúkra akkor tudod küldeni, de akkor is max a linket.  [#nevetes1]

D.Laci

Az alsó fényképes is negatívban kivan marva és öntve. A kép is  negatívban van marva!!!
Kimarom neked ha kitudod öntetni!

thayscj6c

Oszt hogy kell?

000000000

Ítt elmagyarázzák.

thayscj6c

thayscj6c

Talán sikerült.

Devecz Miklós

Kezemben van a "Hebo87" féle lézer, hogyan tovább?
Arduinoval szeretném vezérelni, mi kell még hozzá?
Esetleg egy bekötési rajz...

Sajnos ez a terület még nagyon ingoványos nekem, a 3D nyomtató egyszerübb volt. [#wow3]

000000000

Először is szerezz be megfelelő védőeszközt ha szeretnél még látni.

Devecz Miklós

A lézer beüzemelése lesz az utolsó, először csak mozgatni szeretném.
Van szemüvegem, de maga a gép is zártterű lesz. [#wave]

vjanos

Dehogy egyszerűbb... szerintem sokkal összetettebb, hogy még a műanyag olvadás-szilárdulást is kézben tartsd...

Itt a kép előkészítésnek lesz majd egy tanulási görbéje, ha gravírozni akarsz.

A mechanika gondolom nem okoz gondot.
Nekem régebben Küldött hebo egy egész oldalas leírást a lézer meghajtóhoz, a beállításáról, potikról, csatlakozókról, te nem kaptál ilyent?
Gondolom van többféle is neki, az enyém 2W volt. Én a ramps egyik szervó pinjével hajtottam, azt simán rádugtam a vezérlő analóg bemenetére azt működött szürkeárnyalatos módban is.

Itt talán látszik valamennyire, a piros-fekete drót
[#t124p191#]