Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

d46hvfrdr

Helló!
Ahogyan frob is írja, nagy valószínűséggel ez sima marós munka lesz, savval maratva a betűk takarása alá marna a sav ha ilyen mélyre kellene maratni, persze nagyobb egybefüggő felületném már más a helyzet. A képen látszik, hogy  közel merőlegesek a betűk oldalai. Savval pár tized mm még szépen kivitelezhető de felette már erősen kezd alámarni és eltűnnek a kisebb részletek, majd a nagyobbak is. De ettől függetlenül lehet hogy profi szintre is van fejlesztve és megvan ennek az anyagnak a trükkje miként maratják.

Egy másik lehetőség, hogy betűkészlet és egyszerűen préssel + nagy árammal vagy hővel összegyógyítják az alaplemezzel a betűket. simán eltudom képzelni, hogy vannak extrudált betűk bronzból vagy részből ami szépen forrasztható.

Ami elgondolkodtatásra ad okot a sima marógépes kivitelezéssel az a betűk szinte tökéletes éles belső szögei, savmaratással megoldható de marógépen már nehezebb ügy.

Sajnos ilyen táblát még én sem láttam miként készítik, csak ötleteim vannak. Egy-két módszert kipróbálnék mindenképpen és az lejjebb szűkítené a készítési technika lehetőségeit, ha csak valaki hozzáértő el nem árulja a ténylegest. Én megnézném a homokszórásos megoldást lágy vastag maszkolással, de erre a mélységre adnék lehetőséget az ipari lézernek is,  és a savmaratás is megérne egy próbát.

000000000

Tehát ezeket nem marják nem savazzák mert bármi más gazdaságtalan az öntésen kívül !
Maximum a öntömintát marják ki illetve be, mivel inverze kell ami jóval gyorsabban elkészül!
Ezen felül van a szintén bronzból kiöntött ragasztgatós verzió és csókolom !
De különben is miért a lézeres topokban van ez ?

thayscj6c

És ki fizeti meg ezt is akár?

000000000

Idehaza a rosszrágók biztos nem !
Ergo: ha csak nincs kormánypárti megbízód felejtsed el, hogy ebből meggazdagszol !
A nagy egybesült állatoknál 1000-1500$-ért bárki akinek kell !

GPeti1977

A levegő hőmérséklete (Air Temperature) és az egyszerű műszerekkel is mérhető relatív páratartalom (Relative Humidity) értékéből a harmatponti hőmérsékleten (Dew Point) kívül az abszolút páratartalom értéke is kiszámítható.

000000000

Ennél a légnyomásnál, hőmérsékletnél, és páratartalomnál a műszerem azt mondja, hogy a harmatpont 13.9 °C

000000000

15...17 pára lecsapodás levegön ezt az optika ami báná sajna...
nyáron furtkuti viz[#rolleyes] menyi lehet 10....15c?

000000000

Régi hifiken a márkanév hasonlo volt müanyag betü az tetején szálra huzot alu lemez szerüség....

D.Laci

k2rf792ud

beletrafáltam... :D

frob

hát ha a helységben megy a klíma, még ha nem is kifejezetten nagyot hűtve, de a párát kivonva azért nagyot változik a harmatpont...

persze lehet tovább ragozni:)
R.

PSoft

Tegnap említetted a párátlanítót.

Évekkel ezelőtt volt egy példányom, javítottam.
Elkészült, tesztelés...
A műhelyemben estétől, kb. másnap délig megtelt az úgy 3-4L-es tartálya az összegyűjtött vízzel.
(magam is meglepődtem az összegyűlt víz mennyiségén)
Pedig, sose volt még csak nyirkosnak sem mondható az alagsori műhely.
Ez így ment pár napon át, aztán...elkezdte a fülemet rágni egy asztalos ember.
Én meg...odaadtam neki!:(

Régebbi mobil klímám, most is van. Lakásba már nem való, az évek alatt elég hangos lett, ott már zavaró a hangja.

000000000

Igen másal nem igazán csökenthetö a pára.... egy lakásba hütés/fütés modban![#vigyor5]

000000000

téli összi épitkezéseken ilyeneket használnak festés elöt pl friss vakolás után fenmarat nedveség kivonására épületekböl nagyon hatékony modszer hütés/fütési üzemod....

frob

aldi lidl szokott lenni jó áron, na nem ipari, de pl nekem is van 45e forintos és tökéletesen teszi a dolgát, kisebb helységben bőven elég, de kérték már el 100négyzetméter feletti házba is, és ott is sokat segített...