Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

De a te géped gatyagumival rángatja a fejet ez meg golyós orsóval 5-ös menetemelkedéssel. (ha jól emlékszem)
Az is tedd hozzá, a géped összesen van annyi mint ezen a Y mozgatta tömeg [#nevetes1]
Megyek és megnézem a menetemelkedést ! [#crazya]

PSoft

Én azt hittem, diódalézert építesz.[#falbav]
Nem...fahasogatót![#wow1]
Mekkora rönk is fér alá?[#nevetes1]
[#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Rossz hírem van.
Nem 5-ös hanem 10-es menetemelkedésű, azaz 20 méter / perc helyett a maximum elérhető sebesség 40 méter / perc
Tehát átlóban 56méter / perc lenne az elméleti legnagyobb sebessége a két tengelynek.
Ennek a töredékénél is le akar szakadni az asztalról a mechanika. [#nevetes1]
Nem is tudom mit kellene ez alá építeni. [#fejvakaras]
Mondjuk alumíniumra marógépnek is megfelelne egy plusz lineáris csapággyal megtámasztva az X tengely levegőben lógó végét.

000000000

Hozott anyagból dolgozunk ! [#nemtudom]
Sajnálom ez volt itthon ! [#crazya]

x5izpkum

valakinek van valami tippje, hogy ez hogyan készült?
Annyit lehet tudni, hogy rozsdamentes acéllemezen maratott, de előtte valahogy fotóminőségben "ráteszik" a feliratot, ami saválló, utána megy a savfürdőbe? Van még profibb is, ahol bronztáblán a betűk állnak ki, (2-3mm-re) és ott is van fotó.

000000000

A betűk 99% hogy ragasztva vannak. A Yutubon láttam róla filmet.

frob

Talán így?
és utána kihúzzák fekete festékkel?

000000000

Ha már lézer a topik címe akkor egy releváns kérdés is elhangozzon.
Kék lézerhez milyen alternatíva van a szóródó fény elleni védelemre már ami a látószerv védelmét illeti?
Én találtam már rá egész jónak mondható megoldást, de kíváncsi vagyok hátha van valakinek még jobb és olcsóbb !
Nem hinném, hogy ettől lenne olcsóbb. [#hehe]

RJancsi

De a hirdetés közepén az is ott van, hogy a kimenő lézerteljesítmény kevesebb, mint 5 mW. Tehát ez tulajdonképpen egy 5 kW-os kézmelegítő, aminek melléktermékként van egy pici fényemissziója is. [#falbav][#mf3]

keri

Becsukod a szemed amikor látod hogy jön a foton? [#hawaii]
Piros plexi?

d46hvfrdr

Helló!
Néha volt olyan munkám ahol képet, szöveget vagy egyebeket kellett fém felületbe belevarázsolni. Készítettem emléktáblákat, extrém meghívókat, utcatáblákat és hasonlókat , próbáltam több technikát de nekem a savmaratás jött be, ezzel volt a legjobb minőség és szerintem a leggyorsabb technika is ez.
Elkészítem a sablont, majd a felületet fényérzékeny lakkal kezeltem és fototechnikailag levilágítottam. Előhívás után mehetett lubickolni a savfürdőbe. Kb mint a nyák készítés csak erősebb savakkal és kényesebb műveletekkel. Pikk-pakk kész és a végeredmény matematikai, fullos minőségű! Természetesen minden fázisnak megvan a maga technikája, amit sok munka és próbálkozás árán tapasztal ki csak az ember.

Mivel erős savakkal és lúgokkal dolgozunk, védőfelszerelésre érdemes odafigyelni! Persze az elszívás sem árt! Ezt a technikát mire kitapasztaltam, jópár órácskám elment, de a tudás megfizethetetlen...

Két mintadarabról egy kép, anyaga: tükrös rozsdamentes lemez

000000000

Szerintem nem mindenki olyan gyors mint te vagy Chuck Norris aki még szempillával elkapja a 3 Gigawattos sugarat és odébb pöccinti. [#nevetes1]
De hogy még jobbat mondjak a agybajon kapható védő szemüvegek se sok rosszt értnek az alábbi teszt szerint.

000000000

Alien ?
A földön nem élilyen ! [#nevetes1]

000000000

Konkrétan leteszteltem az alábbi videó szerint az általam beszerzett védőeszközt és nem látható az amit átenged.
Mondjuk valami névtelen francia gyártó terméke amit nem szabadrabló boltban be is lehet szerezni 600Ft-ért
Lehet ezután a teszt után elég lett volna a 2 számmal világosabb is ? [#nemtudom]

000000000

Mindig visszatérö de miért?
Hogy eltérö hullámhosz kioltják egymást nem erösitik ez gagyi plexiten is müködik ha eltér a lézer hulámhosszátol a plexit szine nem engedi átt!