Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Majd ezt kipróbálom ha hozzájutok egy kis kék lézer modulhoz a napokban. [#papakacsint]
Erre a kis X-Y akármire feldobom próbaképpen.

000000000

Azt nem tudom, hogy hol tudsz fórumos áron beszerezni ilyet, de nekem csak úgy adták. [#nevetes1]

PSoft

Nahhh!

Meg is találtam a faszit az "adok-veszek"-ben, Ő hirdette még márciusban![#nevetes1]

[#t19p61938#]

000000000

Ezek szerint a képet tőled loptam. [#nevetes1]
De a sajátom is a megszólalásig egyezik ezzel csak a menete 3/8"

zozo

Ez HATALMAS volt[#nevetes1]

PSoft

Egyébként, az enyém is csak úgy...:)

000000000

A másik megoldás pedig a gázszeparátor ami szintén hasonló szűrőt tartalmaz. (10-100nm)  
Csavarkompresszorokban használják mivel az inkább egy olajszivattyú mint kompresszor.
Úgy néz ki mint egy mezei olajszűrő , csak az ára nem annyira baráti. ( 20000-től felfelé )
Akkor lehet jó ha beszerzési áron jut hozzá az ember. [#papakacsint] [#nevetes1]

svejk

Megtisztelő, hogy egy lapon említesz Géza bátyóval. :)

PSoft

Köszönöm! Mindketten nagy kedvenceim vagytok![#circling]

Szalai György

Ha lehet még egy visszakunkorodó kérdés, a nagy gonddal (és lyukas pólóval) síkra polírozott tükör témához:
A tükrösített vörösréz felületet hogyan lehet megvédeni az oxidációtól, diffrakció és fényszórás nélkül.
Esetleg vékonyra centrifugált lakkréteggel? Vagy nikkel bevonatot is lehet házilag galvanizálni rá?

GPeti1977

Európából lehetne beszerezni egy 30 - 40W os CO2 lézer csövet "kínai" áron olyan 30-40 ezer HUF értékben?

PSoft

Persze, lehet kérdés, akárhány.:)

Két lappal lentebb, lényegében Svejk is erre próbált rákérdezni az..."Előreláthatólág hány naponta kell majd újrapolírozni őket?" című mondatával.
[#t169p11173#]

Neked is csak azt tudom mondani, amit akkor neki írtam, kettővel fentebb.

-...vékonyka lakkréteg?
Nem ismerek olyan lakkot,(ami nem azt jelenti, hogy nincs)ami károsodás nélkül, hosszú távon bírná a sugárnyaláb bombázását.
-...házilagos nikkel bevonat?
Nem tudom, erre sincs házilag kivitelezhető eljárásom.(ami megintcsak nem azt jelenti, hogy nem lehet házilagosan)

Egyébként,(megintcsak kísérlet jelleggel)játszadozom egy valamilyen KO-xx,(vagy saválló) tükör gondolatával.
(annál, nem lenne gond az oxidáció)
Egyelőre a vörösréznél se gond, de ott a lehetősége.

PSoft

Egyébként, jól gondolom?...

Egy tükrösre polírozott fémfelületen(most az anyaga elméletileg mindegy)sokkal később indul meg az oxidáció, mint egy úgymond "rücskös" felületen?
[#nemtudom]

keri

Nikkelezni lehet egész egyszerűen házilag.
Itt a vegyi topikban volt egy leírás még pár éve.
Talán pont Szalai Gyuri tollából :)
Viszont a nikkel jó ide?
Én inkább az aranyozást próbálnám meg, az tuti nem oxidálódik.

frob

láttam youtube-n olyan videót ahol ezüsttel, majd arannyal is bevonta az elkészült tükröt az illető

csak vákuum kellett hozzá meg elpárologtatni egy pici darabkát az adott tükörből

tükör gyártás

na így nem oxidálódna..