Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Aztán mégis hogyan mikor ez egy plugin és semmi ilyen beállítási lehetősége nincs [#nemtudom]

s5f8tmfv3

PSoft

Én, még az 1W-os infrával "játszadoztam" vele.
Már ott is kevésnek bizonyult az impulzus szélesség, ami a plugin kimenetén van.
Kompromisszumokkal ment csak a dolog.
Ezt a plugint igazából CO2 lézerekhez írták, ott elég a szolgáltatott impulzus szélesség.

A probléma áthidalására született, ha jól emlékszem Hebo87 tollából az alábbi kis impulzus szélesítő áramkör.

Én magam is megcsináltam, de közben váltottam a kék 2W-osra...
Az meg nálam, a G-Ray-el ment.
Én jónak ítéltem a G-Ray képességeit, így a Mach-os kéklézerezés a pluginnal...háttérbe került.

De tudomásom szerint, több fórumtárs is használja(használta)jó eredményekkel.

9a8r3iviv

Külön csinálni kell és rá kell kötni a pwm kimenetre.Valahol megvan a rajza , de most teloról írok .Egyszerű 555-ös kapcsolás.
Ha valakinek megvan a rajza , akkor betehetné.

000000000

Érdekes mert ezekkel a beállításokkal amit ehhez a plugin-hoz írnak tökéletesen megy PWM-el ha bekapcsolom a "főorsót"
Sőt a teljesítményt is szabályozza ahogy kell.
Tehát akkor a plugin rossz!
Már 1%-os PWM-nél is beindul a dióda.

9a8r3iviv

Alapból 40 micro sec. a kimeneti sávszélességJavaslom Húzd fel  0,8-1,5 ms közt , mert csak akkor lesz jó , Nálam az 5,5w-ossal 0,8ms amit jónak találtam.

d46hvfrdr

Hát, kíváncsiságból megnéztem az én általam készített levilágítót hátha rosszul emlékeztem, meglepetésemre nincsen benne lézer, 6db UV fénycső van benne, épp úgy ahogyan beletettem már jó pár éve. Tehát megdőlt a törvényszerűség, nem minden levilágító lézeres, nyilván ki mit és mivel világit le micsodát...
A levilágítás alatt UV fényes levilágításra gondoltam pl positiv20 fotolakkal vagy fóliával stb...

000000000

És van ilyen beállítási lehetőség ?
Mert plusz hardvert biztos nem fogok kreálni !

PSoft

Valamit, nem jól csinálsz. Nálam, az említett korlátokat nem számolva, jól működött.
Amiket Tweakie is ír a linken...úgy csináltad?
Nem mélyedtem bele...
(most meg már, fel kéne frissítenem...)
De mintha erősen sebességfüggő lett volna a PWM nagysága.
Amit lentebb linkeltem,(a két képecske)valóban a pluginnal készült még, impulzus szélesítő nélkül.

9a8r3iviv

Nálam így működött normálisan , tehát 5-6000 mm/min sebességgel tudtam képet gravírozni , de már én sem ezt használom, ha van a fiókodban egy arduino uno , akkor az bőven elég és egyszerű.
Mindenkinek javaslom a Laserweb4-et.Ott le van írva minden és szürkeárnyalatosan is tudsz gravírozni.

PSoft

Tegnap délután, qrva meleg volt a műhelyemben. Dolgozgattam a K40-essel, a vége fele már...melegnek találtam a vizemet.:)

Kb. 20L körül van a tartály, de nincs tele.
25-26C° között ingadozott a vízhőmérséklet. Aztán, még tegnap "körülnéztem",és...találtam.:)
(100x100x80mm-es a hűtő)
Ma délután kicsit "kipofoztam", tettem rá egy ventilátort(DC12V)a hozzá tartozó "kütyü"-vel együtt.
Holnap, be is építem a vízkörbe. Szerintem, segíteni fog a vízhőfok alacsonyabban tartásában.

c2nsu773m

A kollégám lefagyaszt kólás flakonokban vizet és ezeket dobálja bele a lézer hűtőfolyadékot tartalmazó hordójába!
Igen kíméletes módszer![#nevetes1] [#nevetes1][#nevetes1]

PSoft

Jégakku![#eljen]

Eredeti ötlet,és...jóóó!

000000000

Húú, basszus. Akkor én valamit félreértettem.
A gép kezelőjét hűtöttem belülről. Más folyadék nem volt a hűtőbe csak dobozos sör.

frob

Ha esetleg még egy időzítővel, pelepöffentenél a lamellák közé egy kis vizet... akkor még jobban vissza tudnád hűteni..

persze a jégakus módi igen csak nyerő ötlet

ezután már az jönne, hogy egy fagyasztós hűtőt szétkapni, a fagyasztó hőleadót a vízbe a másik meg marad ahogy volt...bár ha arról ventilátor viszi le a meleget, még jobb...

vagy egy klíma .. valami ócsó :)
csak nem pont nyáron kell megvenni amikor divatba jön...

R.