Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

0i8bkxjf4

2,5W kék

A venti sima mezei ventilátor olyan átlagos semmi extra nem hangos nem nagy fordulatú, de a füst az száll a levegőbe nem kell erős venti hozzá

a gépem ugy van megcsinálva hogy teljesen burkolt és a gép egyik végén megy be a levegő a gépen át a füsttel a másik végén szívódik a csőbe

Devecz Miklós

Félreértetted, ez a válasz nem neked szólt.

000000000

Ja, igen. De amiről én beszélek az 100 Wattos CO2 lézer.
A 40 wattosomnál viszonylag sikerült megoldanom.
De ezt a gépet még jobban szeretném.
De, nagyon túl lőni sem szeretnék.
Nézegetem a csőventiket. 160 mm es csövem van.
Van a gépnek is saját vetije, de az biztosan nagyon kevés, gondolom.

3z4pi4rei

Aktívszenet kisebb mennyiségben - teszteléshez - akvarisztikai boltokban is lehet kapni. De még a Fresshapfban is van.
Édesvizi és tengeri akvarisztikában egyaránt használják, a Sera elfogadható minőség jó áron.

keri

Vagy sima 3M-es gázmaszk betét.
Kettesével van csomagolva.
Én már egy hete dolgozok vele nagyon büdös műgyantával, de a maszkban semmit nem érzek ebből.

000000000

Ismerem van belőle néhány maszkkal együtt.
Van még M76 mintájú polgárvédelmi maszkom is.
De a tuti a óvóhelyeken használt szűrő lenne.

Rabb Ferenc

Carbosint Kft.  Annyi van nekik, hogy talán még el is adnak belőle

PSoft

Az autós használatú pollenszűrő betétek?...

Van belőlük aktív szenes is. Kisebb gépekhez, talán elég lehet egy ilyen, kész szűrőbetét beépítése is.
Valahol a Youtubon, a K40-es gépátalakítások között, van egy videó, ahol ilyet használ/épít be az ember.

PSoft

"De a tuti a óvóhelyeken használt szűrő lenne."

No, nekem meg...olyan van, ha akarom!:)
(eredeti, cirill betűs,(ek)mint a képen)

000000000

Már melyik ?
Mert abból is volt ami csak porszűrő és volt ami aktív szenes, mert ezek fel vannak sorolva.
Mellesleg nekem is lehetne, de nem kell ! [#nevetes1]

PSoft

Szerinted...porviharra készültek(készültünk) egy ilyen ླྀ-70-es évek beli óvóhelyen?[#nevetes1]

000000000

Látom megint mondasz valamit és nem értelmezted amit írtam.
A felépítése legelsőnek porszűrő kinézetre ugyanaz mint az aktív szenes és utána volt a szénszűrő.
Mivel minek televerni porral mocsokkal ha erre alkalmasabb megoldású szűrő is van ?

GPeti1977

Mivel a plexi a látható és ezen belül a kék fényre színtelen azaz nem nyeli el nem veri vissza ezért nem sok nyomot fog rajta vagy benne hagyni.

000000000

Hátha így érthetőbb.
Míg a porszűrőt 2-3x kicserélem addig megy tönkre egy szénszűrő !
Az említett dolognál is hasonlóképpen cserélhették.
De én meg kénytelen vagyok cserélni mert nem kapok levegőt, ha a sima szénszűrő van rajta az is ennyi idő alatt tömődik el, csak annak az ára majd a háromszorosa mint a porszűrőnek !