Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

sastas

Ugyan erre jutottunk, hogy nem lehet kapni, vagy amit lehet az aranyárban van. Inkább az érdekelne, hogy hogyan lehetne egy  600x400 as lapon ezt megoldani. Van-e olyan csiszológép, amit erre lehetne használni.
Sajnos az nem járható, hogy mondjuk az összes illesztést 2.9-re tervezem, mert ott az egyik darab alig fog összeilleni, a másik meg akár lötyöghet is.

sunraw

Sziasztok!
Mivel kivettem az elszívó benyúló részét és elvágtam belőle, így sajnos elment a tükrök beállítása is. Van erre valami egyszerű megoldás, vagy marad a ragsztószalagos türelemjáték?

A másik. Használ valaki MK1-es USBCNC-s vezérlőt, a K40-es lézerhez?
Sok infóm nincs a lézer tápjáról, de az érdekelne, hogy milyen módon szabályozza a cső teljesítményét.

Előre is köszi! :)

nv5firipz

"Van-e olyan csiszológép, amit erre lehetne használni."

Van. Egy korszerűbb asztalos műhelyben van kontakt csiszoló. Azt erre használják.

keri

Kalapács elég gyorsan kompenzálja az 1-2tizedes túlméretet :)

sastas

Köszönöm, ezt kerestük.

@keri: Valóban, csak 20 táblánál, keresni a két tizedeket, majd kézzel kiütni, pontosra csöppet komplikált. Az összefeszülés miatt pedig volt már olyan darab ami eltört.

7wtakwyjt

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Mach3 lézer beállítással kapcsolatban.
DotG programban létrehozott G kód-hoz szeretném konfigurálni Mach3-ban a lézert. A lézerem 15W-os s PWM-el lehet vezérelni.
Esetleg ha valaki tud jobb programot ajánlani G kód generálásra?

Válaszokat előre is köszönöm!Laser

Szalai György

Biztos, hogy az asztalos műhely?
(Eddig csak öntödei faminta készítő műhelyben láttam fával tizedre dolgozni.)
Már az asztalosok is tudják ezt a pontosságot?

c2nsu773m

Miért ne tudnánk, már vagy 10éve.....

nv5firipz

Régebben hengercsiszolót használtak akik furnérozták a forgácslapot. Szerintem több mint 20 éve már, aki akart az tudott tizedes pontosságot.

PSoft

A fej előtti két új tükörtartó.
Már csak csiszolni, polírozni kell a tükröket.:)

svejk

Előreláthatólág hány naponta kell majd újrapolírozni őket?

guliver83

Nem szeretnéd eladni azt a kért tartót?

PSoft

Nem tudom!

Ugye, itt az "aggodalom" főleg a vörösréz természetes oxidációja miatt van nem pedig a sugár okozta "üzemi" oxidáció miatt.(ha jól sejtem)

Nagy részben csak, kísérletek ezek egy "ötletre"...
(mondjuk, a tükörtartók,és a lentebbi fej nem, azokat mindenképp újakat akartam)
Kb. egy hete van a fejben a vörösréz tükör, még...úgy "ragyog":), mint mikor beletettem.
Ez az egy hét nyilván kevés a referenciához, de majd...írok róla a későbbiekben.

PSoft

Melyiket is?:)

Devecz Miklós

Használ valaki Hebo87 által összeállított 5,5W-os lézert?
Mik a tapasztalatok?