Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

keri

Még jó hogy a pneu cső ezt nem tudja [#bee1]
[#t169p11089#]

frob

Sziasztok
Puszta véletlen ez a program optic studio  megvan e valakinek okosba? :)

jó régebbi verziója is

Előre is köszi!

R.

svejk

Csakhogy azon a linkelt képeden Poliamid cső szerepel.
Azzal működhet, s mint látjuk működött is.

A PU sokkalszívósabb anyag ilyen szempontból.

keri

Elméletileg a gyakorlat megegyezik az elmélettel, azonban gyakorlatban nem mindig egyezik a gyakorlat az elmélettel.
[#vigyor]

Ezért sikerült elbizonytalanítanotok hogy nekem milyen csövem is van, és hogyan is viselkedik [#idiota], ezért mielőtt nagy pofával elkezdem bizonygatni az igazam, kipróbáltam.

Ismét bebizonyosodott:
Elméletileg a gyakorlat megegyezik az elmélettel, azonban gyakorlatban nem mindig egyezik a gyakorlat az elmélettel.
[#vigyor]

kötöttem rá egy csomót jól megmelegítettem, fellágyult, kihűlt úgy maradt. Minimálisan rúgta ki magát.
Abban igazatok van hogy elég jól bírja a meleget, ráadtam a hőlégfúvón minden kakakót és előbb megég az anyag mint elolvadjon.

Normálisan rögzítve, és egyenletesen szabályozottan melegítve (légkeveréses sütő) viszont szerintem egészen korrekt spirált lehet belőle csinálni.

keri

na ilyenkor jönne jól a javítás, ez sem látszott az előnézeti ablakban

000000000

[11087] hozzászólásban leírtam.
Aki nem hiszi próbálja ki !
Amúgy is pneumatikában ritka a sav és hőálló cső mert vagyonért vesztegetik.
Ezért szinte mindenhol normál cső van az meg bizony hőre alakul !

keri

Az jó ötlet, csak arra írtam hogy nekem Poliuretán csövem van nem Poliamid, és az is remekül alakítható.

A rogyások már hidegen csomózáskor megvoltak, de a szűk ívet szépen felvette
És a legjobb az, ha újra melegítem, akkor kirúgja magát eredeti formájába :)

keri

Egyébként meg ja.
Ki kell próbálni, amíg itt azokat az okokat keressük miért nem működik elméletileg.

000000000

Nekem is van valamilyen kinai pneumatika cső fene tudja miből. ( semmilyen azonosító nincs rajta )
olyan mint a gumi, nyúlik, viszonylag lágy, visrosszúgja magát.
Azt is megmelegítve úgy marad amire rá volt tekerve.

svejk

Mondjuk egy csomó nem egyenlő a szép spirállal, de ha jó nekem jó.
Mindenesetre a PU-val óvatosan mert amúgy sem igazán jól bírj a nyomást.
Bár azt sem tudjuk mire akarja használni Psoft koma.

svejk

Ja... az acél is lágyul hőre.

Egyébként mindenhova olyan csövet kell használni, ami oda illek.
Alapvetően a PA erős mint állat, akár 20-25 bart is tud, de kemény.
A PU puha flexibilis, de csak 10-12 bart visel el.

Pár hónapja egy noname 8-as PU cső 2 hónap után elszólta magát, némely helyen félcolosra megduzzadt és paff.
pedig normál hőmérsékleten volt és lökéshullámok sem voltak benne.

svejk

Ja és csak 7 bár volt a hálózat nyomása.

keri

Az alakíthatóságot demonstráltam, 10 másodperc időmet pazaroltam erre az egészre ahelyett hogy feleslegesen okoskodok mint ti.
Szép spirált is lehet csinálni belőle, de ahhoz kellene egy vascső, be kéne melegíteni a sütőt, rögzíteni a csövet rajta, de engem ennyire nem izgat. Aki akarja meg tudja csinálni aki nem akarja az rágódhat még egy kicsit az elméleti rosszon. [#boxer]

svejk

Senki nem mondta, hogy nem lehet.

Szali azt írta, hogy az anyaga miatt nyűgösebb.
Én azt jegyeztem meg, hogy Te egy olyan képet raktál be amin láthatóan PA cső szerepel.

A gyakorlati bizonygatással csak ezután jöttél.

S mint írtam nekem jó ha jó.

Ennyi, és nem rágódás a sz@ron.

PSoft

Huhhh!

Várjatok még pár órát, hazaérek,és...pontot teszek a "fekete csövemből" (poliuretán, a Shore A skálán 98-as keménységű, akár 250C fokot is elviselő, nem is termoplasztikus) tervezett spirálsütés végére![#nevetes1]

Megmutatom az eredményt...akármilyen is lesz!:)