Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Húzd ki így kifordítva, hogy rendesen kinyúljon és hagyd úgy jó darabig.
Mikor már nem ugrik vissza ennyire akkor fordítsad vissza [#papakacsint]

thayscj6c

Én holnap kipróbálom a feltekerést valami nem vasra és beteszem a mikróba. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

PSoft

Tegnap, bekerült a K40-es házába, az ollós asztalemelő "szerkentyű" is.
Mint ahogy előbb/lentebb már írtam, az aluból, ragasztva készült vázszerkezet/keret, egy mozdulattal leemelhető az ollós emelőről.
A négy, aluból esztergált helyező/vezetőcsap, biztonsággal,és fix pozícióban tartja a keretet az ollós emelőn.

Egy 'második lépcsőben, az ollós emelő szerkezete ki fog kerülni a gépvázból, a fenéklemez síkja alá 40 mm-rel egy "segéd alvázra".
Így, csak kb. 20 mm-t(ami most az alu keret magassága) fog elvenni a szerkezet a híd alatti belmagasságból.

A kínaibádog, most még "hupogós" fenéklemez, így kap egy merevítést is, ami szükséges is lesz a stabilizálásához.

zozo

A cső frankó lett, kérdés már csak, hogy a kis kínai mechanikát nem rántja-e hanyatt, ha nagyobb sebességgel kell neki nyújtogatnia a tömlőt.
Egy biztos, visszafele szívesebben jön majd [#nevetes1]

vjanos

Klassz lett [#eljen]

A szilikon sprayt milyen céllal fújtad rá?

vjanos

Kell egy másik rugó szembe is :D

zozo

Áh, akkor meg csak középen érzi jól magát :)

PSoft

Nem tudom!:)

Egy, hirtelen jött ötlet volt.
Talán, mintha lentebb írta volna valaki, hogy a melegítés hatására összetapadhatnak a menetek.
Meg, arra is gondoltam...
A menetek közé szivárgó/tapadó sűrű, "olaj" szerű szilikon, talán segíthet az egyenletes(ebb) hőeloszlásban is.

PSoft

Van, még öt képem...:)

Itt, már rajta van a kereten a szintén alu rács is.
A rács, szintén egy mozdulattal kiemelhető az alu keretből.
Talán, így könnyebb lesz takarítani az alját.
A rács alatti "perforátumnak", kettős feladatot szántam. Az hívatott megakadályozni a vágási "apró törmelék" lehullását,és azon keresztül megoldott a rács alatti tér elszívása is.

PSoft

Akkor már, legyen még öt kép...:)

Ezeken már látszik a felszerelt, állítható tükrös fej is.
Egyenlőre csak a fej, az alatta lévő lencsetartó, még az eredeti kínai fej alsó része.

Csak egy 14x1-es menetet kellett fúrnom a fekete elox alu fejbe, így összecsavarható lett a két egység egymással.
(ilyen menet fogja össze a kínai fej két féldarabját)
Mostmár, pontosan lencseközépre tudom állítani a sugarat.:)
Az eredeti fej alsó része sem fog megmaradni, már készül helyette az új, fúvókás lencsetartó egység.

PSoft

Majd egy kicsit följebb húzom a...kézi gázt!(ha gond lenne)[#nevetes1]

sastas

Sziasztok!

Akadt egy olyan problémánk, hogy a 3mm-es rétegelt lemez amit használunk lézervágáshoz, +/- 0,1mm vastagságbeli eltérést mutat a 3mm-hez képest. Ezzel csak annyi a baj, hogy ami aránylag sok illesztésből áll, ezekmiatt a tizedek miatt lötyög, és ez nem túl szép, illetve számunkra zavaró is. Ezt szoktátok valahogy eliminálni, vagy van valami olyan beszerzési forrás, ahol garantálják a pontosabb vastagságot?

PSoft

Én, nem keresnék 0,1-0,2mm-nél kisebb tűrésű rétegelt lemezt. Szerintem...reménytelen a magyar piacon ilyet találni.
Inkább, szűkítenék az illesztéken. Rugalmas, vagy puha annyira a lemez, hogy ha szorosabban is, de összetolható.

guliver83

Az asztalod 600x600 álmennyezeti rácsból van?

PSoft

Igen.
Régebbi, kazettás mennyezeti fénycsöves lámpatest "díszrácsából" egy darab.