Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

frob

4ybj8h3c8

Ennyire nem volt szép.

keri

nem is a nyaláb vezető tükröknek kell ilyennek lennie, hanem a lencse helyett a lencse feletti utolsó tükörnek.
Másik hogy egy nyaláb tágításhoz nyilván nem a mozgó tükröket kell homorúra cserélni az általad is vázolt probléma miatt.

De nyilván jobb a lencse erre mind. Csak tükröt könnyebb csiszolni mint lencsét, így a ember egyből gondolkodik a felhasználhatóságán.

keri

Vagy kémiai ezüst bevonat kerül rá, csak ez gyorsan megfeketedik, vagy beadja az ember egy vákuumgőzöléssel foglalkozó céghez, és rágőzölnek alumíniumot, ami tartósabb.
Arany az elrontja a színképet, és a visszaverő képessége sem olyan jó.

keri

Igen, a csillagászatban is alkalmazzák ezt.
Adaptív optikának nevezik és olyan hatékony manapság, hogy a földről is tudnak már Hubble szintű képeket fotózni néha.

thayscj6c

JÓ, MÁR ÉRTEM MIT SZERETTÉL VOLNA.

Peppe

Sziasztok,

Valaki használ/használt már kínai CO2 lézer gépet?
Ha igen mik a tapasztalatok vele?
Ára jó, csak félek hogy sok a gyerekbetegsége.

CO2 gép

8k8nsge64

Kicsit úgy érzem, hogy talán direkt csinálod!
8 éve regisztráltál a fórumra, a kínai lézerről szól a hozzászólások nagy része és felteszel egy olyan kérdést, amit nagyon kevés olvasással azonnali információhoz jutnál magyarul. Ez mire jó?

s7manbs8

Ezüsttel vontam be, azóta is olyan, mint amikor bevontam, van már vagy 2 éve kb. nem romlik el hamar, vidéken nincs olyan sok kén-dioxid a levegőben meg ilyesmi.

Így csiszolódott:

Peppe

Nagyon szépen köszönöm a hasznos hozzászólásod.[#mf1]
Úgy látom, hogy közel 2 hónapos tagságod alatt rengeteget tudtál olvasni itt a fórumon.
Nekem nincs ennyi időm sajnos.
Ha kioktatni tudsz, szerintem ne szólalj meg.
Ez egy fórum tudtommal. Ha egy kérdést 100-szor tesznek fel(mint én is), az öreg tagok nem kioktatnak hanem egy hozzászólás linket adnak. Vagy leírják 2 mondatban amit tudni akarsz.  

Üdvözlettel

ui: ha ennyire tudsz mindent miért nem adsz választ?

frob

Nem semmi masina!
Mennyi idő kell a teljes csiszoláshoz?
rádiuszt hogy állítod be, vagy is inkább mennyire finoman lehet állítani milyen legyen a végső rádiusz?
köszi!
R.

frob

Láttam egy helyen ilyen masinát, állítólag jó cucc, de azért vannak gyerek betegségek
a vezérlő és a cső na meg a doboz lencsék érnek valamit, de a mechanikát érdemes kicsit gatyába rázni...

De mintha néha lenne olcsóbban is, mert közel 200e-t nem ér
~100e szerintem a normális ára, a minősége miatt...

s7manbs8

Csiszoláshoz olyan 10 óra, polírozás meg 20 óra legalább.

s7manbs8

Rádiuszt a munka sablon acél korong adja meg, amit cnc-vel faragott ki egyik kedves kollégánk, KoLa.

thayscj6c

Ha jól láttam akkor ez nem egy 110volttal működő gép?