Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

3z4pi4rei

Sziasztok!

Nem akartam én ekkora vihart kavarni a biliben!
Valóban, a hozzá nem értésemből adódan valótlant írtam, de úgy tűnik, hogy a lényeget ti szakik megértettétek. A kisebbik motor több kraftot kap, mint kéne. Melegszik piszkosul, amit egy hűtőbordás ventivel oldottam meg.
A lényeg az volna, hogy legyetek szívesek kisegíteni abban, hogy ennek megszüntetésére mi volna a megoldás?
Akár csak beállítási probléma?

kaqkk007

A tb6560 nál is vannak dip kapcsolók azok segítségével beállítható a megfelelő áram

3z4pi4rei

Igen és tudtommal a legkisebbre van állítva. Holnap utánanézek pontosan a számadatoknak...

000000000

Tudtommal a TB6560-as dip kapcsolós verzión a legkisebb beállítható áram 0.3A
A legkisebb áramú NEMA17 méretű motor is többet kíván mint 0.3 Amper.
Tehát ott vagy simán el van nézve valami vagy a vezérlő rossz.

fcmcwume

Sziasztok!
Most építettem be a gépembe egy kisebb lézert.
A gépen mach3 fut.
Egy kis segítséget szeretnék kérni mit hogyan állítsak be, hogy tudjak lézerezni?
Illetve, hogy kell e hozzá másik program?
Köszönöm a segítséget.[#falbav]

x5izpkum

Keresek Gravograph lézer/cnc gép tulajdonosokat, FIRMWARE/BIOS csere céljából! (mivel a hivatalos szerviz nem igazán működik)
Lézerből van többféle is, régi gépekhez is (IS-600-800, LS-200-300-500-600-800 LPT csatlakozós) és a legújabb is, USB-s gépekhez. (IS-400-6000-7000-8000, LS-100-900) Ha valaki frissített már lézer gépet LPT-n keresztül, az érdekelne főleg.

000000000

Van olyan léptető vezérlö ami ha nincs lépés akor ezt felismeri 60..70% visza veszi a vezérlö a tartó áramot a motortol  pl(MSD ) erre TB6560 nem képes (nem inteligens)!

Szalai György

"Melegszik piszkosul"
Azért ezek a motorkák sokkal magasabb hőmérsékletet is képesek üzemszerűen elviselni, mint a kezed. [#vigyor2]

PSoft

Pár óra "suvickolás":)...

keri

Ez miez?
Lézer tükör, vagy dísz parafadugó? :)
Alu nem jobb tükör?

PSoft

Elsőre eltaláltad!:)

Az alu is jó tükör, hisz...látod magad benne.:)

keri

Már úgy gondoltam, hogy az alu elvileg kevesebb fényt nyel el.
Legalábbis távcső tükörnek azt szeretik.

Kicsa

Sziasztok!

Tapasztalt,2W-os kék lézerrel rendelkezőktől várnék segítséget. Adott egy kép,amit szeretnék lézerrel gravírozni,a G-Ray progival. A kép jpg formátumból indul,2336x4160 pixel, 72 DPI felbontással. Ezt szeretném 100x150 mm-es méretben lézerezni
.
A kövektező lépéseket követtem el:
1. Paint - átméretezés az eredeti méret felére.
2. Paint - A hosszabbik oldalból levágtam annyit,hogy a két oldal aránya 100-150 aránypárhoz megfelelő legyen
3. Irfanview - Kontraszt-fényerő-szaturáció manipulálása a jobb végeredményért
4. G-Ray : x-y soremelés 0.09, fekete 425 fehér 4250 mm/perc,fehér+ opció nincs bekapcsolva.

(Így a gravírozandó kép mérete G-Rayben kicsit túlnyúlik a 100x150-en)

Az eredmény nem túl jó felbontású,nem jó minőségű kép. Most készül a 4. verzió tesztképe,teszek fel fotót az eredményről,ha kész. Kontrasztot-szaturációt és gammát állítgattam.)

A bevezető utáni kérdésem : Ha kaptok egy fényképet,akkor milyen előkészítési lépéseken mentek keresztül? És főleg : milyen a jól beállított kép a gravírozáshoz? Igazán jóra eddig csak "előkészített" képeket sikerült gyártanom,valahogy fényképről sosem az igazi!
Van erre valami bevált recept?

Köszönöm szépen!

Kicsa

Az ígért kép : A kzépső már-már jónak mondható,de még mindig nem az igazi. Olyan,mintha a fekete nem fekete lenne a konvertálás után,hanem csak szürke. Azt vettem észre,hogy más képnél a fekete tényleg fekete,ott valóban a beállított fekete sebeséggel éget. Majdnem le is ég a felső nyír réteg,van mélysége a képnek.
De a fotóknál...olyan,mintha konvertálásnál "beszűkülne" a skála...
A fáni képnél középtájon a fekete rész...rendesen árkos.

PSoft

Kevés a 72 DPI felbontás.:(
Ha mód van rá, és engedi a kép(nem pixelesedik) az előkészítés során emeld a felbontást.(DPI)

Ha 0.09 soremelést állítottál a G-Ray-ben, akkor legalább 250-300 DPI között kellene lenni a felbontásnak.
A fekete/fehér arány jónak tűnik, kb. 10x-es volt nálam is a jó beállítás.

Itt egy táblázat, a DPI/soremelés elfogadott/jó beállításához.