Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Szóval ez:

a3btwzuk0

Egyenlőre rákötöttem a lézer tápját a ventillátor tápjára... Lehet, hogy nem a legszebb megoldás, de legalább ki be kapcsol.

Linux alól mivel lehet bitképet lézerre alkalmas formátumra konvertálni? A sima körvönalas dolgokat, inkscappel csináltam és ott valami jtech protronics laser tool-al.

Ja egyébként lerajzoltam ennek a YRT-005-nek a TTL input körüli részét, csatolom.

d46hvfrdr

Próbáld meg festékkel is, ez a "very-well" festéknek aligha nevezhető mosadék... próbálj maestro, prosma color, rally márkákat.

rbbhbyvfs

Mondjuk benzin álló, lehet azért?  nitro viszont lemosta...

a3btwzuk0

Na megjött az ebay-es eladótól igaz csak a lézer paraméterei:

Wavelength: 450nm
Output Power: 1.6W
Input Voltage: 12V
Input Current: 2A
Irradiation Distance: 8M
Service Life: 8000h

vjanos

Nem 2.5W-osnak volt hirdetve? :)

RJancsi

Gyanús dolgok ezek. A bemeneti áram és feszültség alapján 24W folydogál a meghajtón. Ebből bevallottan 1,6 W lézerfény lesz. Nem túl fényes a hatásfoka, de ezt eddig is tudtuk. Jó lenne megmérni, hogy mekkora áram/feszültség megy át a lézerdiódán. Ez még mindig nem a kiadott lézerteljesítmény mert jelentős meleget is termel, de közelebb van az igazsághoz.

a3btwzuk0

2W volt a címében és 2.5W a belső leírásban :)

a3btwzuk0

Én megmértem mekkora áram folyik a diódán és mekkora feszültség esik rajta.
5.91V esik rajta
0.6A folyik át

000000000

Passziv áram szabájzás ilyen sajnos ... ez nem a dioda bünne csak az passziv áram generátoros szabályzásé sok veszteség!

guliver83

Co lézernél milyen hűtő folyadékot használtok?
Vagy milyet érdemes használni?

vjanos

Minél kisebb elektromos vezető képességűt:
Desztillált vagy ioncserélt víz.

hebo87

Kamu a 15W, még a felét sem tudja.
Egyszerűen nincs erősebb kék lézer dióda attól amit az 5,5W-os lézeremben is használok. Ez túlhajtva 7W körül tud, de ennyi.
Még amikre 5 meg 3,5W-ot írnak azok sem tudnak annyit.
Ráadásul én olcsóbban csinálom a valós 5,5W-osat.

ium8w94xp

Egy Holland ismerősöm vett ilyet... Hát,átverték. 2,5w dióda volt benne. Vissza kapta a lóvé felét. A cuccot meg eladta. Nem tudom mind ilyen-e, de gyanítom.