Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Ez nem semmi!
Nagyon szépen megcsináltad!

guliver83

Csináltam a CO2 lézerhez egy levegő fúvókát amin egy 1mm lyuk van milyen levegőnyomással lenne az ideális.
Gyári gépeknél hogy van ez?

PSoft

Az csak egy "teszt" volt, hogy tudok-e vörösrézből sík tükröt csiszolni/polírozni.:)
Lehet, viszonylag gyorsan,...meg van a technikája.
A végleges ez a másik, furatos/menetes lett.
Ez "passzol", a már mutatott fejbe.

PSoft

1-1,5 bar között.

guliver83

A levegő fúvókára te milyen méretű lyukat szoktál csinálni?

Kicsa

Köszönöm szépen a táblázatot.
Irfanview programban van ilyen lehetőség,hogy a kép tulajdonságainál a DPI értéket átállítsam,és elméletileg át is írja. Este ccsinálok egy tesztet,hogy megnövelem 180-200 körülire. Sajnos a kép mérete,nem tesz lehetővé több finomítást.
Gyorsan rákeresve,találtam egy PhotoZoom nevű programot is,ami ugyan fizetős,de trial módban kipróbálható. Esetleg össze lehet hasonlítani a két progit,mit is csinálnak a képpel.
Este tudok vele foglalkozni bővebben,az említett kép részletével,majd élesben is le kell futtatni.

Jelentkezem az eredménnyel!

(Ha nem sikerült a DPI növelés,akkor megpróbálom a táblázat alapján a lépésközt feljebb állítani. Hátha úgy is elfogadható minőséget készít)

Köszönöm szépen!

3z4pi4rei

Ha teheted, akkor a kép teljes előkészítésére az Irfant használd. Ugyan úgy tudsz vele körbevágni. Kijelölöd és Ctrl Y.  A resize alatt pedig számszerűsítve tudsz játszani a mérettel, centiben is és pixelben is.
Ha a kép nagy pixelszámú, akkor gond nélkül fel tudod húzni a DPI értéket. Csak és kizárólag ez fog a gravírozott minőségen javítani. Pont ezen okból kifolyólag nem alkalmasak a telefonnal készült fotók erre. De természetesen mindenki azzal fotóz és húzza a száját, hogy abból miért nem lehet megcsinálni...
200 DPI alatt gagyi lesz sajnos, nincs értelme nekiállni. Nálam már minimum a 300. Mérettől függően 1,5-3 órát zsinnyeg a gép, aztán egy gittegyleg a végeredmény? Ugyan!

PSoft

A kékhez, 2mm-es furatot teszek a fúvóka végébe.

guliver83

Akkor lehetséges, hogy a CO2 lézerhez elég kicsike az 1mm nekem. [#nevetes1]

PSoft

Figyelj, mert...
Ha nem húzod össze eléggé a sugarat...nem fog a levegő kiférni mellette![#nevetes1][#nevetes1]

guliver83

Na látod erre nem is gondoltam! [#eljen]
De akkor is az 1mm valahogy kicsinek tartottam .

c2nsu773m

Érdekes lenne ha egy kicsit ezt a tükröt domborúra csinálnád!
Az ok az , hogyha a nyalábot nyalábtágító helyett domború tükörrel lehetne szélesíteni.
Aminek az előnye ,hogy a fókuszlencsén sokkal nagyobb lenne a sugár folt, jobban eloszlana a hő és nem utolsó sorban jobban fókuszálható volna!
Lehet hogy jobban vágna?????

3z4pi4rei

Sziasztok!

A kisebbik motorom, Nema 17 típusa a csatolt képen.
Amit leírásban találtam (persze az utsó 3 szám nem stimmel) uni-polar esetén 0,58 és 0,46 A.
A TB6560 leírása szerint a vezérlő csúcsárama 3,5 A. A DIP kapcsolókat variálva max 25%-ig lehet levinni, tehát 0,875 A. Azaz többet kap a kelleténél, nem?

Az áramlecsengéssel kapcsolatban a leírás ugyan azt írja, hogy nem érdemes hobbi szinten állítgatni, hagyjuk 0,0 állásban, mert akár tönkre is mehet a vezérlő. De én valakitől azt hallottam, hogy mégis állított rajta és sokkal halkabbak lettek a motorok! Ezt próbálta már valaki más is? A két pöcök milyen állásánál lett jó?

keri

És ez mennyire hatékony a gyári tükörhöz képest?
Mert tükröt én is tudok csiszolni, van hozzá minden anyagom, csak nem gondoltam hogy sima vörösrézből lehet lézertükröt csinálni.

000000000

TB6560-as IC-re épülő vezérlőből volt 101 fajta !
Rossz, rosszabb, nagyon rossz és kevésbé használhatatlan verziók.
Tehát a vezérlő pontos típusa kellene és nem a benne lévő IC-nek az azonosítója.  
De már egy kép is sokat segítene a dolgon.
Amúgy meg az egészet át kellene vinni a léptetőmotoros topikba ne ez legyen szanaszét offolva !
A választ oda írd inkább !