Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A sárga kocka egy optocsatoló és a VCC és a hozzá csatolódó ellenállás is elhagyható mert ez már benne van a lézer vezérlőben.
Ezért is meg folyamatosan.
A led ellenállását pedig a bemenő feszültségnek megfelelően kell megválasztani, KB 1-2 kOhm.

a3btwzuk0

Köszi szépen, túrok egy opo csatolót holnap, csak van itthon valahol. :) De ezt már csak világosban szerintem.

HyGy

a3btwzuk0

egy ilyet találtam még itthon, IRF520N kapcsoló modul, ez nem lehet jó?

000000000

Egy hátránya van, pont fordítva fog működni.
Mikor a ventilátor vezérlése 100% megy akkor a lézeren 0% lesz a kimenő.

000000000

Tudja a fene, látni kéne a kapcsolását. [#nemtudom]
Ez valami DC SSR kezdemény lehet így elsőre.

000000000

Ezt TTL PWM jellel kell meghajtani.
Ezzel ugyanott leszel ahol eddig.

000000000

pl valami gyorabb verzio TP521.....[#sniffles]
4n25 p817 ezek elis felejthetöek pwmre...[#felkialtas]

PSoft

Hogy állsz a polírozással?
Vagy, tényleg csak...játék volt?[#nemtudom]

PSoft

Asztalemelés...

Készült egy könnyű, gérbevágott/hajtogatott/ragasztott alu keret 35x15-ös "L" idomból, ami az asztallap váza,és a rácsot is tartja. A keret méret 350x280mm.
(ennyi munkateret enged max. a K40-es eredeti mechanikája)

A keret alja,(az elszívást elősegítendő)perforált, szintén alu lemez. A lemez, ragasztva a keretre.
(a ragasztó, valamilyen kétkomponensű, epoxi)
A rács szintén alu, 12x12mm-es raszterrel, a magassága is 12mm.

A keretben, 2mm vastag "szivacs" ágyon ül a rács. A rács, egy mozdulattal kiemelhető a keretből.
A keret, négy helyezőtüskével fog ülni az ollós emelőn, így könnyen kiemelhető/takarítható.
Ugyanígy, helyezőtüskéken fog ülni, maga az ollós emelő mechanikája is a gépvázban, a fenéklemezen.

Egész jó, merev kis szerkentyű lett(lesz) belőle.

szf

Mennyit emel?
Mennyi a holtjátéka?

PSoft

90mm a max. emelési magassága, 1,5mm/s sebességgel.
Holtjáték...
Valamennyi van, de ebben az alkalmazásban...nincs sok jelentősége.

vjanos

Profi [#eljen]

ykt6caawj

Fölösleges bármilyen nagy áramú meghajtó, a TTL bemenet csak vezérli az áramgenerátort, a dióda áramát a 12V-os bemenetről biztosítja. Az áramigény max. néhány mA. Nyugodtan kösd rá az ARDUINO D9 lábára.

rbbhbyvfs

Szia,

Próbákoztam én is az akril festékkel, de nem vált be, vagy toltam neki 30-40W-al, és akkor lejött, nagyjából, ilyenkor viszont a hátoldalon látszik, hogy elválik a réz lemez ,szóval nem jó. Kisebb teljesítménnyel meg csak gravírozta a festéket, de le nem szedte.
Ezzel próbálkoztam: