Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

ezt a céget úgy látszik nem szerei a fórummotor :)

guliver83

Néztem ezt a céget én is, de akkor ezek szerin elég jó minőség!
Köszönöm az infót!

guliver83

Van itt egy pár fotó egy átalakított gépről!
Az lenne a kérdésem, hogy a levegő befúvás miatt lett átalakítva a fej nagyobbra szerintetek?

CO2 laser

ezsolt74

A végén rendeltem 2 különböző lézer dióda driver-t, valamelyik csak jó lesz.

PSoft

Lézeresek...

Keresek K40-es kínai lézergépbe "olcsó" fókuszlencsét.
Hátha 'kallódik valakinél a fiókban.
Lencseátmérő 12mm fókusz lehet 1,5"-2"-2,5".
Ilyen a fej...

RJancsi

Ha megjöttek és kipróbáltad, érdeklődéssel várom a tapasztalatokat! Én sem vagyok elégedett a gyári meghajtóval, jó lenne egy használhatóbb fajta.

ezsolt74

Rendben, írok majd hogy sikerült-e működésre bírnom valamelyiket.

Kelepeisz Lajos

Kedve Béla!

Esetleg ha időd engedi és kedved is lesz, nem csinálnál olyan kísérleteket hogy egy adott ideig lősz egy élére állított plexilapot levegővel, és levegő nélkül, érdekes lehet hogy mégis milyen lesz a vágás.[#integet2]

PSoft

Meg kell oldanom a K40-nél, az asztal korrekt magasság állítását.

"találtam":) egy ollós szerkezetet, ezzel lesz az asztal emelés megoldva.
A kis DC24V-os, motoros hajtást én tettem rá...
12VDC-vel hajtva, a max.90mm-es emelési magasságot, 60s alatt éri el. Ha jól számolok, ez 1,5mm/s. Pont ideálisnak gondolom erre a célra.
2,5-3Kg súllyal terhelve,(ennyi úgy sem lesz rajta) játszi könnyedséggel emel/süllyeszt, még az alsó végpont közelében is.
Még két véghelyzet kapcsoló a "szétszakadást" megelőzendő, jár neki...

horcsab

De jó kis asztal mechanika! Hol találtad vagy miből termelted ki? Hasonlót gondoltam én is már csak idő kérdése lenne.

Ki milyen szoftverrel hajtja a K40 lasert? Nem a saját programjára gondolok. Nekem nem vált be.

PSoft

Tényleg jó!...egyszerű, mint a faék.:)

Nem tudom már miben volt, eredetileg egy nagyobb ORIENTAL AC 100V-os aszinkron motor hajtotta, ugyanezzel a kúpkerékpárossal.(most vettem le róla)

Én, még a K40-es eredeti szoftverével játszadozom, rossz szokásom szerint :) ...próbálom a határait keresni, megtalálni.
(eddig, nem bizonyult olyan nagyon "rossznak")

A terv, az UCCNC-UC100 megismertetése a K40-essel, de az még, odébb van.

morvfer7

"A terv, az UCCNC-UC100 megismertetése a K40-essel, de az még, odébb van."

Erre én is nagyon kíváncsi vagyok, kérlek számolj majd be, hogy sikerül összehozni.

000000000

"Én, még a K40-es eredeti szoftverével játszadozom, rossz szokásom szerint  ...próbálom a határait keresni, megtalálni.(eddig, nem bizonyult olyan nagyon "rossznak")"

A 10684 bejegyzésed tesztábrája elég gyengécske minőségűre sikeredett, így nem értem, miért írtad az idézett zárójeles részt. Szerintem azon kellene reszelned, tesztelned sokat, és addig kár bármiféle más képpel szórakozni.

Ha elérkezel az eredeti K40 vezérlés kiváltásához, egy próbára felajánlom a Robsy nagy sebességű lézergravír verzióját is Neked, amit a fehérvári talin láthattál demo üzemmódban.

Kelepeisz Lajos