Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

keri

NBR gumi elvileg bírja.
Szimmeringeknek is ez az anyaga és műszaki gumi boltban lehet kapni ilyen lemezt.

Szerintem nem vágható lézerrel, inkább bekeményedik és szenesedik hő hatására.

c2nsu773m

Igen lehet vágni gumit.
Benzin és olajállóelként kell kérni.
2-3mm-ig szépen lehet vágni nagyon sok levegővel.
Sok hamu keletkezik ami megakadályozza  a két sorból vágást.

c2nsu773m

9a8r3iviv

Köszönöm a válaszokat.

keri

[#taps]
Ennek hasznát venném én is. Szikével vágom többnyire.
2W kék tud ilyet? :) vagy ehhez már 40W CO2 kell?

000000000

Csak azt emberünk nem tette hozzá, hogy mikor elpárologtatod a gumit lézerrel akkor az olyan lesz mintha egy tucat bűzösborz költözött volna arra a helybe ahol csinálod.

000000000

Volt szerencsém egyszer ilyen vágott tömítéshez.
Az bűzlött mint egy szeméttelep és a vágott szélek ragadtak is és az ember keze is átvette azt az ocsmány gyomorforgató szagot.
Köszi de én kihagynám egy életre az ilyen újra találkozást !

9ffuubzw6

Sziasztok!
Adott egy gép, amit Mach3-al vezérlek UC300-on keresztül.
A PWM értéket sűrűn szeretném változtatni(Kép gravírozás), és a mozgásom valamiért darabossá válik ilyenkor. Esetleg valaki tud erre megoldást? /Lasermode, vagy esetleg erre van külön PIN amin kimenne a PWM a lasernek,mert egyenlőre egy standard Pint használok erre /

000000000

Mach3-nál minden kimeneti pin ugyanolyan értékű.
Esetleg próbáld meg a sor előreolvasást nagyobb értékre állítani.
Ezt a Config / General Config alatt találod LookAhead mezőnél.

9a8r3iviv

Töltsd le az "impact engraving plugint" MACH3-hoz.
Elég jól működik.
A frissebb verziót valahol itt találod.
LINK

Ez Co2 lézerhez van kitalálva , de impulzusszélesítővel
gyönyörűen működik dióda lézerrel is.

c2nsu773m

Nem tudom milyen szagra gondolsz, egyáltalán nem volt semmilyen büdös szaga!

Én 100W Co vágtam.

Rengeteg szilikon gumit is vágtam, de annak még több hamuja van mint a fekete gumiknak.

guliver83

Én a potit gondoltam hogy cserélem.
Esetleg nincs valami táblázat, hogy ha be van állítva 10mA az mennyi lézer teljesítményt jelent.

RJancsi

Sziasztok! Egy kis technikai segítséget kérek. Öntapadó alu tükörfóliát szeretnék a 3,5 W-os lézeremmel vágni. A problémám az, ha lehúzom a védő fóliát, akkor a tükröző felületről "visszapattan" a lézer és egyáltalán nem vágja. Ha rajta hagyom a védőfóliát (ami egyébként selyemfényű, áttetsző) akkor 100 mm/perc sebességgel éles kontúrral vágja egészen a hordozó papírig, csak az a baj, hogy a tükörfólia és a védőfólia összeolvad a vágás mentén és alig lehet sérülés mentesen szétválasztani őket. Feliratokat vágtam belőle és elég macerás volt az 1-1,5 mm vastag betűkről varrótűvel egyenként lefeszegetni a védő fóliát. Tudtok valami trükköt, hogyan lehetne ezt kivédeni?

nv5firipz

Szia. És ha lehúzod a védőfóliát, és a tükrös felületre teszel egy másik papírt? Mondjuk pauszt vagy valamit. A szélén megfogatva kicsit, hogy ne mozogjon el.

vjanos

Hátulról esetleg nem lehet vágni?