Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

guliver83

Elküldenéd a linket milyet találtál.
Köszi!

PSoft

PSoft

Ahhoz, hogy meg tudjam ítélni az eredeti Corel-os milyenségét, elég "gagyi" a kínai mechanikája.
Tegnap is találtam olyan dolgot rajta, amit mindenképp javítani kell, hogy értékelhető legyen az eredmény.
Most kezdem kiépíteni a mechanikát a vázból, tüzetesen meg akarom vizsgálni,és javítani, ami javítható.

guliver83

Ott meg vannak adva a lencse átmérője és fókusztávolság azt lehet tudni mi a fókusz átmérő ?

morvfer7

Ez CO2 laser, nem dioda...

guliver83

Igen tudom.

morvfer7

A CO2 lencséknél nem szokták feltüntetni, a dioda laser lencséknél is csak kevés eladó teszi meg.
Viszont találtam egy érdekes táblázatot, amiből kiderül, hogy a "gagyi" 40 W-os gépekbe a kínai import (USA) lencséket tesz, mivel maguk nem is gyártanak 12 mm-es lencséket.

sunraw

Sziasztok!
Segítsetek már nekem abban, légyszives, hogy miért van az, hogy amit a LaserDRW3 progiban megrajzolok, az égetésnél és vágásnál is, fele akkora méretben kerül kivitelezésre.
Előre is köszi! :)

sunraw

Nálam eddig csak apró módosításokon esett át a 40W-os masina. Kapott egy precízebb pot gombot és egy elég kezdetleges fúvókát. :)
A következő az elszívó lesz, majd összeismerkedtetem az USBCNC MK1 vezérlővel.

jeepatti

CO lézer esetén van valami % érték mennyit veszít a lézer energiából / m pl?

Gondolok itt nagyobb gépekre stb.

Köszi a választ

guliver83

A poti gombja a precíz vagy a poti is?

guliver83

Én cserélném az egész fejet hogy a fejen lévő tükröt is állítani lehessen. Így jobb minőségű lencsét lehet használni.

NickE

Miket tud meg az ember a kínai K40 gépéről:
- Adopt Japan imported mainboard
- Adopt Germany imported bearing and high accuracy stepping belt

Szóval a japán vezérlő és német csapágy után még amerikai lencse is van benne.

Azért ezt ugye nem gondoltad komolyan?

Nekem az eredeti gépben olyan gagyi lencse volt, hogy a minőségéből ítélve kizártnak tartom, hogy Kínán kívül ilyet bárhol máshol csinálnak. Léteznek jó kínai lencsék is, de amivel az enyémet szerelték, az egy hulladék volt.

sunraw

Egyenlőre elég a gomb. Sokkal könnyebb így regisztrálni a sebesség és erő arányokat. (legalább is nekem) 1K-s helipot (10 fordulatos) jó lenne mellé, bár nem tudom, van-e értelme.
Közben előkerült az elszívó ventillátor is. Azon agyalok éppen. :)

9a8r3iviv

Valamelyikőtök vágott már gumitömítést lézerrel?
Csinálnom kellene egyett , de azt sem tudom milyen jellegű az a gumi
ami bírja a benzint , mivel karburátorba kellene.