Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Mi a két kuplunghoz csatlakozó tengely anyaga és méretei?

Kelepeisz Lajos

6,35/8mm es kuplungok, most néztem a Klavionál csak lemezesbe van ebben a méretben, kicsit drágább de akkor azt redelek este 2db-ot.

000000000

Miért nem veszelel egy rotexes 6.35-6.35 párt és egy 8-8-as párt ?  
Aztán átcseréled a feleket.
De ha így kéred a klaviótol azt is megcsinálják, hogy összecserélve küldik [#nevetes1]
Amúgy mit írtam lejjebb a lemezesről ? [#crazya]

Kelepeisz Lajos

Remek ötlet, ez eszembe se jutott volna, akkor gond letudva.

Devecz Miklós

Kelepeisz Lajos

Nagyon korrekt kis leírás, ráadásul precízen megtervezett.

Kelepeisz Lajos

Meg is rendeltem, remélem beválik, még nem volt ilyen fajta a kezemben.

000000000

Igen Sándor, valóban azon a talin az Általad említett "egyégugrás kép teszt" ábrát is gravírozgattam és bemutattam. A fekete/fehér négyzetek 11 pixelesek voltak, és közepükben egyetlen pixelen az ellentétes színnel egy pont. A teljes lézer CNC rendszer hibája (vezérlőprogram, motorhajtások, mechanika, lézermeghajtó) azonnal kijön látványosan egy ilyen ábra kapcsán. Sokat tanultam tapasztaltam belőle a CNC lézer gravír fejlesztésem kapcsán.

ezsolt74

Szerintetek melyik lézer dióda driver-t rendeljem meg?
(Bocs de valamiért egyszerre csak egy linket enged beilleszteni.)

driver1

ezsolt74

ezsolt74

ezsolt74

Bocs lemaradt, "Banggood-os 3,5W-os lézerem van" ami kb 2W-on van hajtva.

guliver83

Használja valaki a CO lézert UCCNC vezérléssel?

guliver83

És milyen gyártótól érdemes rendelni CO csövet, van valami megbízható jó minőségű gyártó?
A Reci olvastam, hogy elég jó.

bznc93pf5

azt mondják csak volt, leégett a régi üzem, az újban valamit másképp csinálnak és már nem a régi a minőség, egyre több a panasz, hogy ez igaz-e nem tudom de én nem olyat vettem pedig azt akartam, én innen vettem lérezcsövek én SPT-t vettem, látta vágást olyan aki már régóta használ RECIT (még a gyárit) és dicsérte.