Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

a3btwzuk0

Igaza lehet keri-nek. A

a3btwzuk0

Igaza lehet keri-nek. A kissebb 0.5mm az lehet túl nagy. Úgy megörültem, hogy nem vettem észre. :) Canceleltetem (de szép szó) az ordert.

Melyik ilyen 2-2.5W (ha erősebb hasonkó árban az nem baj :) ) körüli lézert érdemes most venni ilyen ebay, ali, bang stb oldalakról?

(Az előző hozzászólásban valamit html tagnak értelmezett szerintem.)

a3btwzuk0

https://goo.gl/k0xNPD

Erre is pl azt írják, hogy kissebb 0.5mm, most hogy van ez? :) Ez ilyen bíztonsági játékos kiírás, vagy ezek akkor használhatatlanok?

zozo

3A-rel nem az átlagos 8W-ot, hanem annak kb felét hozza.

keri

vegyél inkább egy 40W-os csövet, hogy én is hordhassam hozzád a munkát, ne csak te hozzám :D

GPeti1977

Sehogy nem találtam optimális megoldást, illetve igen a 3D nyomtató Sprinter firmware hez igazítozzam a G kódot a lézert meg az M106 Sxxx ventillátor ford. számmal szabályzom, így gyorsan tudtam szépen grvírozni.

PSoft

Lézeresek...egy "fontos" táblázat a munkákhoz.
Már régen volt, van akinek új lehet...:)

morvfer7

Sziasztok!
Ha egy CO2 laserrel megrajzolok egy 300x300 milliméteres négyzetet, akkor sajnos nem lesz négyzet belőle, mindkét irányban van elcsúszás.
Van erre valami megoldás, vagy minden egyes munka előtt az alapot kell ennyivel "torzítanom"?

000000000

Vagy a tengelyek nincsenek derékszögbe. Vagy a sugár nincs jól beállítva. Esetleg mindkettő.

000000000

Mi van ezen a táblán?

000000000

Jól értelmezem egyik irányban PL X-ben 300 helyett 319 lesz és Y-ban pedig kevesebb 294 ?
Ha Mach-al hajtod akkor a step per értéked nem jól lett beállítva.

PSoft

Kizártnak tartom hogy az esetleges derékszögűség hibá(k)ból, vagy a sugár nem merőlegességből ekkora hibák legyenek.
(X-ben +19mm, Y-ban -6mm)
Az nagyon sok, ennyire nem lehet egy mechanikát elbaxni!
Inkább Pálnak lesz igaza, a step per értékek pontatlansága lesz a hiba.
(habár, azt nem tudom a kínai K40-esnél, ezeket az értékeket hogyan lehet állítani):(

PSoft

Egy csomó szám, látszólag rendezett állapotban.[#vigyor2]
De...komolyan kérdezed?[#nemtudom]

DPI-ről...

Scan Gap-DPI Conversion

000000000

Igen, igazatok van. Hülyeséget írtam. Nem is néztem a rajzot. A fejemben meg rombuszra torzítás jelent meg a szöveg olvasása után. Bocsi!
Igen, teljesen egyértelmű léptetési hiba. Van lehetőség a beállításra. De én már Mach3 -at használok. Így nem emlékszem hogyan kell. Arra igen, hogy ano én is korrigáltam rajta.

Kelepeisz Lajos

Kedves Béla!
Megérhetlek hogy legravírozod ezt a kört amit csatoltam,
Esetleg valami festett fémre mondjuk fehér befőttes üveg kupakra, nagyon kíváncsi vagyok mennyire szabályos egy gyári gép rajzolata? Nem a géped akarom tesztelni hanem hasonlítás képen.
Köszönöm.

http://indabox.hu/MU6DQT