Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Nálam így egyből bele a közepébe nyomatom, habár már többször is gondolkodtam azon hogy lehet jobb eredményt érnék el ha a levegővel 45'-ban fújná a vágás helyét, úgy talán könnyebben kifújná.

2vkx6unz

Ami a hűtést illeti már 17 fok alatt lecsapódott a pára és csepegett a víz a dióda tokozásról...
Megfelelő szabályozással el lehet érni, hogy a dióda hőmérséklete ne legyen 20 fok felett üzem közben és ilyen körülmények között némi többlet teljesítményt ki lehet belőle hozni, csak kérdés megéri-e.

Kelepeisz Lajos

Hopp ez lemaradt.

PSoft

"Plexit CO2 lézerrel vágnak."

Meg pld...a kék 2W-ossal.[#nevetes1]
5,5mm-es piros plexiből vágtam...nem is olyan "nehezen".:)

Kelepeisz Lajos

Nekem voltak e-fajta próbálkozásaim, nálam tette a dolgát nem volt gond a vízhűtéssel.

s5f8tmfv3

OFF
PSoft hol lehet Téged elérni? Megkapod a fórumos üzeneteimet?
ON

thayscj6c

Hali!
Azért nem mindegy, hogy mekkora a nyomás és a rés amin távozik a levegő. A 2 báron 1mm2 felületen x sebességgel jön ki a levegő, ha a keresztmetszetét növeljük csökkeni fog arányosan a sebessége.

9a8r3iviv

Hát ez király.[#eljen]
Ha lesz lehetőségem én is kipróbálom.

PSoft

Itt...most.:)
Mindjárt "üzenek".[#wave]

000000000

Akkor legyél szíves ezt megcsinálni víztiszta plexivel is [#crazya]

svejk

No de épp ez az, eddig itt mindenki csak a nyomást írta/ kérdezte.
Önmagában az nem sokat mond, ezért használtál Te is ÉS kapcsolatot.

PSoft

"Látható fényűvel áttetsző anyagot mégis hogyan szeretnél vágni ?"

Segíts már, nem találom...hol írtad hogy víztisztát kell vágni?[#beka3]
Laci is csak plexiről kérdezett...általában.:)

PSoft

Nem lenne jobb 45°-ban sem.
Hogy oldanád meg, hogy mindig a vágás vonalába fújjon a fúvóka?[#nemtudom]

000000000

Te sem véletlen választottad a piros színűt ! [#crazya]
Na majd máskor neM fogalmazok ilyen pongyolán ! [#hehe]

5nv7nrenj

Szervusztok.
Teljesen új vagyok a témában, sokat olvasgattam de ellentmondóak az infók az alábbi dologról.
10-15 mm vastag polifoam hab lemezeket kellene vágnom lézerrel, kb 40x80 cm-es méreteket, de darabokból is össze tudnám rakni, így a méret annyira nem is fontos. Általában fekete színűt kell vágni.
Sokan azt mondják nem lehet mert a keletkező gázoktól nem lesz szép a vágat felülete, mások azt mondják semmi gond.
1. Van valakinek tapasztalata, milyen minőségű anyagot és milyen teljesítménnyel lehet vágni, úgy, hogy minőségi munkát érjek el ?