Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Ez így van, csak szerintem az áram irány fogja meghatározni a gerjesztett gáz fényatomjainak az irányát is, és ha azt a féligáteresztő tükör felé indítjuk meg akkor soha nem fognak tudni rezgésbe jönni.

svejk

No, majd hátha jön egy igazi tudós aki megírja.
Kíváncsi vagyok én is rá.

4ybj8h3c8

Azt most hirtelen meg nem mondom itt mennyi, de Argonnál 96%-ot ver befelé, és az az 1-5 W ami kijön mint "halálsugár" az csak a 4 %-a a bent kóválygónak.
Mindezt 400 V 30 A beküldése után. Nem egy túl gazdaságos valami, viszont jó rezonátorfejjel akár a Holdig is elmegy.

svejk

Mi köze a polaritásnak a tükörhöz?
Ha úgy is ide oda ugrál a lézerfény tök mindegy melyik irányba kezdi el, előbb utóbb kilép a féligáteresztőn.

De még egyszer írom a nagyfesz csak gerjeszti a CO2 molekulákat.

mex

"arra már a fene emlékszik, hogy felfelé vagy visszafelé, aki tudja majd megírja) fotont bocsátanak ki"
Alacsonyabb energiaszintre kerülés esetén kisugárzódik a fölös energia.

000000000

Nos, pont erre gondolva vetődött fel bennem a kérdés.

4ybj8h3c8

Előszedtem a 79-es szakirodalmamat, de az sem ír semmit az anód-katód szerepéről.

4ybj8h3c8

Igen, ezt közben megnéztem, és a lényege az, hogy minél több gerjesztett részecske legyen, amiből "lefelé jövet" magával ránt további részecskéket.

PSoft

HOLLÓSI GÁBOR DIPLOMATERVE...MISKOLCI EGYETEM GÉPÉSZMÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI KAR SZERSZÁMGÉPEK TANSZÉKE
Co2 lézervágó gép rezonátorainak tervezése.

Sok, ideillő hasznos infóval, a rezonátorok lelkivilágáról.

t4fs3a8s

Anyaguk miatt ez egyikből kilépnek az elektronok a másikba becsapódnak amelyikbe becsapódnak nagyobb igénybevétel van a másik a katód kialakításától nagyban függ a cső élettartama bár a kinaiak-nál nem nagyon látni csak az újabb csöveknél ,hogy foglalkoznak annak kialakításával.

000000000

Mikor én építettem átfolyós CO2 lézert azt 50HZ-es váltóárammal hajtottam meg és működött.
Mindössze a nullátmenetek miatt abban az időintervallumban a teljesítménye szintén nulla volt.
Szerintem ennyit erről.
A fix töltésű csöveknél a Katód általában nagyobb, PL HeNe lézernél.
Ez talán valami regenerációs szerepet tölthet be a gáznál.  [#nemtudom]

4ybj8h3c8

Három energiaszint. Ojjé, majdnem jól emlékeztem.

svejk

No nincs képe senkinek a csővégekről?

Nekem még az is rémlik, hogy a katód, a kilépő rész nincs is teljesen leszigetelve, tehát ide nem kerülhet nagyfesz.
És csupán ez az oka, hogy nem lehet/szabad fordítva bekötni.

No majd holnap...

PSoft

Nekem, van ilyen CO2 csövem!
Csinálni fogok egy-két közeli fotót.
Ígérem, a...belsejéről is![#nevetes1]