Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

thayscj6c

Hali!
 A tükrök párhuzamosak? Mert akkor is úgy néz ki mintha működne csak a fény nem jön ki.

9a8r3iviv

Ilyet nem írnál , ha vissza olvasnál.

9a8r3iviv

Pár évre.

9a8r3iviv

Ja , a csőben levő tükrökre gondolsz?

thayscj6c

Igen. Én egyszer jártam úgy, hogy erősebben "leraktam a lézert és elmozdult az egyik tükör. Majd 3 órát tököltem vele mire vissza állítottam. sajnos nem volt egy másik működő amivel könnyen beállítható lett volna.

9a8r3iviv

Kösz értem , de ,hogy lehet ebben a Kínai csövekben utólag állítani ? Mivel nálam a 40 W-os-nál nem hiszem , hogy meg tudnám oldani.

svejk

Nem lehet, hogy levegős lett mint a CRT vagy elektroncsövek? Az áthúzás erre utal.

thayscj6c

Elvileg, ha olyan akkor 3 csavarnak kéne, hogy legyen a tükröknél. Akkor jó. Ha nincs akkor nincs mit tenni.

PSoft

Sajnos, ez a cső az a cső, ahol ragasztott mindkét tükör, utólagos állításra nincs lehetőség.

9a8r3iviv

Valószínű , hogy akkor az más kategória , nem a 30-50 ezres /Ft/ kategóriás cső.

PSoft

Ez is lehet...

Tegnap még beépítve a helyén, volt a csőben kisülés, kilépő sugár nélkül...
Ma bekapcsolva, külső ívlehúzás, ahogy írtam.
Állítólag ez akkor van, mikor "eltűnik" a csőből a töltet.
No de, mi történt a nyugalomba levő csővel az éjszaka/ma délelőtt?
Persze, nem látható "hajszálrepedés" lehet, keletkezhetett pld. az anód bevezetőnél is, de mitől?
Kényesen szoktam ügyelni a "tüskék" kötésére.
Nem is kötve van a lágy szilikon gyújtókábel amit használok, hanem mint a gyertyapipáknál 'anno, saját anyagában rádugva a tüskére, + rá egy szintén szilikon "kehely", ami rásimul az üveg "csöcsre".
(hasonlóan, mint a képcsöveknél a gumi "tapadókorong")  
Cső feszülés is kizárva, a két rögzítőbilincse sem volt meghúzva, hisz még beállításra várt volna a csőfelfogatás is.

PSoft

Konkrétan, erröl a csőről van szó...
Valamikor tavaly nyáron volt itt téma a...soros hűtőkörből kivenni a két tükröt, és az élettartam hosszabbítás reményében, külön ágon megoldani a hűtésüket.
Akkor vettem elő a csövet először, de csak egy "fotózásra".
(akkor még, óvatosan csomagoltam ki-be, pedig szerintem már akkor...falhoz is vághattam volna):)

000000000

Mi történik akkor ha valaki fordítva köti be a csövet. (Anód - Katód)

sunraw

Ez a kérdés - részemről - körülbelül olyan értékkel bír, mint az, amikor azt kérdezi valaki, hogy egy 12VDC-s, kapcsolóüzemű tápegység, szekunder oldalán, mekkora feszültség mérhető.

mex

Ha mégis komolyan vennéd mi lenne a válaszod?