Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

9a8r3iviv

A tárgyalt fókuszlencsével kapcsolatba , a 40w-os kínai lézergravírozóban a domború oldala van alul, felül a sík.
Megfordítottam.
Annyi történt ,hogy eddig 300mm/min volt a vágási sebesség a 4mm-es rétegelt nyír esetében , most a duplája de legalább 80%-kal gyorsabban vágok.
Tehát jó ,hogy kiveséztétek.
[#smile]

ercd2gjn

Nagyjából így néz ki.
A lézer vezérlőt analóg jellel hajtom egy mikrovezérlős panelről. STEP/DIR jeleket kap a CNC vezérlőről és üzemmódtól függően vagy számlálja a step impulzusokat és annak megfelelő jelet ad ki, vagy csak a DIR-t figyeli és kapcsolgatja a LEDet ki-be.

Számláló üzemmódban lényegében Z (illetve 4.-dik tengely) mélységnek megfelelő analóg jelet ad.

Terminálon keresztül lehet állítani az üzemmódot.
Állítható a ki/be kapcsolás üzemmód minimum és maximum fényereje és a számláló üzemmód min/max értékei.

t4fs3a8s

Én mondtam csak nagyon kevesen akarták elhinni!

motion

Hali.
Én a 40W-os csővel 13-16mm/sec sebességgel tudtam vágni a 3mm-es nyírt úgy hogy max. teljesítménynek 80% volt beállítva. A sebesség a rétegelt lemez minősége miatt volt ilyen változó.
A 4mm-es bükk rétegeltet 9-10mm/sec-el vitte, szóval tudod még ezt is kicsit fentebb tornázni...
Most a 80W-os csővel 36-38mm/sec-nál járok (24mA-el), de még hátra van pár beállítás, úgyhogy remélem 40 felé fogok tudni vele menni.

9a8r3iviv

Most már tudtam vágni a megfordított lencsével 15mm/s-al is a 4-est , de az nem mindig a realitás ,ezért a biztosat írtam.
Mondjuk a bükk azért az érdekes , azt még nem próbáltam vágni, de szerintem azzal nagyon birkózni kell.

Kelepeisz Lajos

Ha jól látom, itt vörösréz korongokat políroznak ki tükörnek, de hogy oldja meg hogy idővel is fényes maradjon?[#nemtudom]

thayscj6c

Hali!
Holnap ki fogom próbálni én is. Nem biztos, hogy igazam van, de ha megfordítjuk a lencsét megváltozik az asztalhoz viszonyított fókusza. Lehet, hogy most állítottad be az igazi fókuszpontjába?
De megmérem ezt is.

9a8r3iviv

Biztos így van mivel kb. 45-50 mm most a fókusz.
Előtte nem így volt.
Nálam ez csak kísérleti stádiumban van .
Hátha megtaláljuk , a megfelelő beállítást,
de ez már hobbi szinten durva ,JÓ.
[#smile][#smile]

9hpa53xy

Sziasztok Komák!

Bocsánat hogy így offtopikolok, de nézegettem az e-bayen lézermodulokat, 5-10W körül, és érdeklődnék hogy van-e esetleg tapasztalatotok vele?

A tervem az hogy összedobok egy lézervágó asztalt , és gravírozok / vágok. A léghűtést elvetettem mert ekkora teljesítménynél ildomosabb a modult vízzel hűteni, viszont nem vagyok kicsit sem tisztában azzal hogy ezek a kínai csodák mennyire bírják a gyűrődést, illetve a 10 Wattosnak reklámozott nyilván gyengébb teljesítményű diódák mennyire tolerálják a teljesítménynövelést, esetleg vízhűtés mellett.. valaki ? :)

Szándékozom venni egy modult hamarosan, a budget olyan 1 és 50.000 között mozog.[#dumcsi]

nv5firipz

Szia!
A vásárlás előtt nézz utána, hogy a diódán kilépő fény milyen és mekkora felületen kép ki. Mert lehet, hogy egyszerű lencsével nem tudod egy kis pontba fókuszálni.
A nagy infra diódákat inkább valaminek a pumpálásra használják. Mondjuk zöld lézer.

svejk

Ez egy sör meg egy szelet rétesedbe kerül! :)

ezsolt74

Az 5,5W-os 10W-on elhalálozik.
Az ismerősöm így járt.
Ha jól tudom akkor mindenki az 5,5W-ost használja (10W-nak eladva), de csak impulzus üzemben.

nv5firipz

Végülis az eladó nem hazudik mert a leírásban ott van:
Output Power: 10W pulsed Average 5.5-6.5W
Csak a hirdetés címe ami beugratós.