Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem teljesen más. Remélem, valaki tudja a valódi választ.

4ybj8h3c8

Cseréld meg egy elektroncsőben az anódot és a katódot. Működni fog?

000000000

Jaj, ne így máá! Komolyan kérdeztem. Rendes magyarázat érdekelne.

PSoft

Az anódot, katódot, nem is tudod megcserélni az elektroncsőben!:)
Max. a hozzájuk vezető két drótot.[#nevetes1]

mex

Ha az anód lenne fűtött, akkor igen. Ebben a gázlézerben van fűtés?

4ybj8h3c8

Köszönjük Emese.

4ybj8h3c8

Ebben nincs, ez analógiájában inkább a neoncsőre hajaz. (Nem az, mielőtt ebbe is beleokoskodik valaki)
A fűtés pl. inkább az ion lézerekre jellemző...

Kelepeisz Lajos

Válasz nagyon egyszerü, ha felcseréled valószinüleg károsodni nem foga cső, de nem ill nagyoncsekély kilépő fény lesz, ennek az oka sem túl bonyolúlt.

mex

Nem volt még alkalmam közelebbről szemügyre venni a szóbanforgó csövek egy példányát sem, így a netről kapott leírások alapján nem tudom eldönteni mi is lenne a következménye egy fordított polaritású bekötésnek. Gyanítom, nem menne tönkre a cső, csak nem üzemelne. Érdemi választ még nem kapott az eredeti kérdező sem, semmitmondó,oda nem illő, kapcsolóüzemű tápegység kimeneti feszültségét párhuzamba állító [#nemtudom][#nemtudom][#nemtudom] nem is burkolt lenéző reagálást igen...

svejk

A cső működése, azaz a lézerfény gerjesztése szempontjából valószínűleg a polaritás mindegy, viszont nem mindegy melyik szerelvény van nagyfeszültségen.

Ha jól rémlik, akkor a nagyfesz végén a zárótükörnél kevesebb szerelvény van.
A kilépő féligáteresztő tükörnél pedig több és ott a szigetelést is lehet bonyolutabb lenne nagyfeszre megoldani.

svejk

No, halljuk Lajos a tutit!

Kelepeisz Lajos

No inkább nem, kicsit gúnyosnak érzem amit irtál.

mex

Köszönöm a magyarázatot, ez egészen életszerűnek tűnik.

vjanos

Ne érezd, engem is érdekel.

svejk

No, már megint rosszat szóltam... :(
Nem vagy Te rokona a Laacikának? :)
Az is már többször besértődött rám.