Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jönnek majd, a rossz 50W-osról.:)

9hpa53xy

Akkor tudtok javasolni valamilyen diódát vagy modult?
kb 7-10w elég is lenne....Arra gondoltam jól lehűtöm mínusz fokokra folyadékhűtéssel hogy ne okozzon károsodást a túlhajtás. Még mielőtt szóba kerülne: cső nem jó

Köszi előre is ha valaki konstruktívan hozzászól.

z2a2u8wf

Hebo87 által készített 5w kék lezerrel valakinek tapasztalata? 3-4mm rétegelt lemez és 4-5mm plexi vágási sebesség és minőség érdekelne. köszönöm

designr

Leírták már..ebben a kategóriában nem találsz olyat ami fémekhez jó.Azt meg hogy lehűtöd minuszra nem jó ötlet.5.5w amit fórumtárs árul névlegessel hajtva..ennyivel szerintem be kell érned ha nem akarsz Co-t.A lézerdiódát túlhajtani az álmoskönyv szerint nem jelent jót.De szerintem próbáld ki ha kidobni való pénzed van..Okos ember más kárán tanul..

9a8r3iviv

Nekem a Hebo féle van 5,5w-os,a 4mm-es rétegelt nyírt 2-3 fogásban viszi 100-180mm/min sebességgel ,de ez a rétegelt minőségén a fókusz beállításon múlik , illetve a fontos a levegőfúvás és annak az erőssége.Plexit ezzel nem próbáltam.

000000000

Látható fényűvel áttetsző anyagot mégis hogyan szeretnél vágni ?
Plexit CO2 lézerrel vágnak.

Kelepeisz Lajos

Kb mekkora levegő nyomást használsz?

9a8r3iviv

2-2.5bar , kicsi 4db kb. 0,5mm-es átmérőjű fúvókán.

svejk

No, most megint rossz ember leszek, de már meg akartam kérdezni máskor is mástól is, hogy hogy tudjátok ti értelmezni a levegő nyomását úgy hogy mindenkinél más-más méretű fúvókán jut ki a szabadba a levegő?

No meg minek is nyomásszabályozás amikor a sűrített levegő nyomása a tartályban közel állandó és egy fix, állandó kersztmetszeten távozik a szabadba.
Ide egy mezei fojtószelep szerintem sokkal olcsóbb és precízebben szabályozható vele a kiáramló levegő mennyisége.

svejk

No Te legalább írtál furatátmérőt. [#eljen]

9a8r3iviv

Úgy , hogy nálam pl. van nyomásmérő előtte.
Ezért írtam hozzá az átmérőket is.

svejk

Ez a 4 fúvóka milyen távol van egymástól?
Be vannak döntve a fókuszpont irányába?
Mi az előnye ennek azzal szemben amikor a sugárral egy tengelyen/furaton jön ki a levegő is?

9a8r3iviv

Ezek kb.7mm-re vannak a középponttól egymástól x-y irányba,
a közepén 4,5mm-es lyuk van ,ahogy a képen is látszik.
Nincsenek középpont felé irányítva mivel lézerrel vágtam,
halványan kivehető ,hogy 3db-ból van a plexi.
Miért ,így? Mert így egyszerűbbnek tűnt ,illetve nem középpontosan áll a dióda /sajnos/ és adtam neki egy kis helyet.

Kelepeisz Lajos

Nekem a fúvóka vége 2mm, és a kompresszor kimenetén van egy óra nyomásszabályzóval amit általában 1bár-ra szoktam állítani.[#integet2]

9a8r3iviv

Nálad kb. 3,14mm2-er a területe , nálam kb. 0,8mm az össz. területe a kimenő fúvókáknak.
Szerintem mindenki úgy állítja be , ahogy jónak gondolja , de /számítások nélkül!/közel egyenértékű lehet a levegő adagolása.