Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Frob és  PSoft. Köszönöm a hozzászólást.  [#taps]

sunraw

zozo

Ma voltam a lézeres dokinál, leszedetni pár anyajegyet.
Sajna nem tudtam meg, mekkora teljesítménnyel dolgozik, de KÉK lézer volt. Azt nem tudom, miért kell kézben tartani egy hengert, ami valószínűleg a GND-re van kötve, de talán Pál mesél róla nekünk.

000000000

A "GND" nagy valószínűséggel azért kell mert ha erősen vérezne esetleg, akkor egyből le is égeti sebészeti vágóval. (koagulálja)
Ilyen kék lézeres cuccot még nem javítottam.

frob

Sziasztok

Kecskemét és környékén kinek van kéklézeres cnc je?

kellene egy kb féltenyérnyi darabot lézerezni, jó kicsi fókusszal, viszonylag kis energiával...

nyákot kellene gyártani izibe :)

előre is kösz
R.

PSoft

Időm nem sok van rá, de azért próbálgatom/tesztelgetem az új "szerzeményemet", a 40W-os, illetve most már 50W-os CO lézert.:)

Festett acéllemez, sebesség 400mm/s power 12-15W körül.
Az acéllemez kb. 140x105mm.
A kép 1 bites, "talált", a szöveggel együtt.(nem írtam át)

nwmewgze

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Vettem egy 2,5w-os kék lézerdiódát, van hozzá egy piros színű 4tengelyes tb6560-as kártyám. Picengrave pro 5 progi.
Ezt kellene hasznosan összekötni valamint egy kis segítség a program beállításánál pl: analog ttl-mach3 ttl stb..
Előtte a mechanika kopogtatós rendszerként üzemelt szeretném kiváltani lézerrel....
Köszönöm!

vjanos

Erről itt mi a vélemény?

Gyanúsan olcsónak tűnik ahhoz, hogy tényleg 2W legyen :D

motion

Az mit takar, hogy "festett acéllemez"?
Én még ilyenekkel nem nagyon kísérletezgettem...

zozo

Próbált valaki 2mm-es fekete gumilemezt vágni 2-5W-os kékkel?
Érdemes tömítéseket vágni, vagy baromi büdös és...
-mert akkor nem csomagolom ki a dobozából a kéket.

PSoft

Maradjon a dobozában.:)

9a8r3iviv

Szerintem ennyi pénzért simán megéri , ha tényleg közelítőleg sem éri el a teljesítményt akkor meg először írjál neki és biztos kompenzálja , ha nem akkor meg az eBay-en keresztül vissza térétik az árát . Ezért van az eBay garancia .
De , hogy egy példát hozzak , így volt nálam 6db sd kártyával , már nem tudom de olyan 30 dollár környékén.
Megírtam , hogy nem lehet formázni és írni másolni , törölni sem róla , csak látja a gép.
Vissza utalták az árát.
Utólag kiderült a telefonon tudtam kezelni .
Így jó is jött [#smile]

zozo

Köszi. :)
Sejtettem, hogy nem vágja át csak taknyolná a tetejét és bűzlene :) Elég tömör anyag.

PSoft

Ez a darab, pld...porfestett/szinterezett acéllemez.(Schneider-Prisma maszkos elosztócsalád lemezanyaga)
Jól jelölhetők/gravírozhatók pld. a bádogosok által használt színes, porfestett alu táblalemezek.(akár a 2-5W-os kék lézerekkel is)

GPeti1977

Hogyan lehet jól a DotG vel lézer gravírozni?
Ha a Z tengely mozgását kicserélem M3 M5 re akkor lassú mert mindig megáll hiába van a dwell time levéve 0 ra (Mach3), próbáltam hogy a #6 ra hozzá lehet rendelni a 2.5D kimenetet, ez kapcsolja a lézert, nem jó mert csíkoz a lézer nem azonnal vagy nem mindig kapcsol ki de elég gyors tud gravírozni.