Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Emlékszel, ano mennyien panaszkodtak, hogy nem tudnak úgy vágni ahogy te?
Sztem, a rossz beállítások mellet ez is lehetett az egyik ok.

ercd2gjn

Nem tudom mi az általánosan elterjedt megoldás.
Én nem komplett lézermodult vettem annak idején, csak egy ledet.
Erre fixen rá volt ragasztva egy lencse, így ebben a formában teljesen alkalmatlan volt lézerezésre.

Kisérletezgettem vele és egy második lencsével elfogadható eredményeket értem el (3mm rétegelt 3x-ra átvág)

A fókusztávolság akkor kb 60-80mm volt a második lencsétől.
Most az első (eredetileg ragasztott) lencsét is állíthatóra csinálom.
Így el tudtam érni különbözö beállításokkal 5-150-200mm fokusztávolságot is.
(a gépem Z-ben 180mm-t tud, nem lézernek készült)

Szóval csak kisérletezgetek, nem tudom mi lesz az eredmény. (valszeg az hogy csinálni kell egy CO2 lézert is [#nevetes1])

thayscj6c

Igen.
Kipróbálom, hogyan lehet csinálni hobby szinten.
http://www.repair-it-self.com/watch.php?vid=91a18b700

keri

Tükörrel nem lehet fókuszálni?
Csillagászoknak bejött.

000000000

Miért ne lehetne, gravírozó gépeknél használják.

nv5firipz

Az a baj, hogy nem éri meg. Egy ilyen tükör szerintem többe kerül, mint a 2W-os lézer :)

nv5firipz

Általában ez a legegyszerűbb megoldás:

Valami hasonló modulba van belepréselve a dióda. A végén pedig a fókuszlencse. Az lehet 1 vagy több tagú.
Mindenképp üveglencsét használj. A sima műanyag nem fogja sokáig bírni.

nv5firipz

Bocs ez a kép lehet hogy nagy lett! Azt hittem átméretezi a rendszer.

MoparMan

Csak a feltöltött képeket tudja átméretezni. A külső linkről becsatoltakat nem. Logikus.

ercd2gjn

Persze, üveg.

ercd2gjn

Ilyet használok:
NDB7875

0i8bkxjf4

Erről meg néznék 1-2 képet a gépedből hogyan lett beépítve és hogyan is műxik mitt mennyivel hányszor

RJancsi

Sziasztok! Még mindig azon agyalgok, hogyan tudnám a kínai lézerem teljesítményét kézzel szabályozni mert a cnc vezérlőm nem tud PWM jelet kiadni. A neten találtam ezt az áramkört. Arra gondoltam, ennek a kimenetét kötném a lézermeghajtó TTL bemenetére így a kitöltési tényező változtatásával "villogtatnám" a lézert. Mivel nem vagyok hozzáértő, valaki meg tudná mondani, milyen alapfrekit adhat ki ez az áramkör, illetve mit és mennyire kéne módosítani, hogy 10-15 kHz körüli jelet adjon ki? A lézermeghajtóm gyári adat szerint 20 kHz-ig működik, de gondolom nem árt ha nem "csúcson" járatom.

ercd2gjn

Este, vagy holnap tudok fényképezni

ercd2gjn

Pontosan milyen a vezérlőd? Elképzelhető hogy lehet analóg is vezérelni.
Az enyém ilyen, ezt lehet: