Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

PSoft

1. Ígérem, nem fogom többet linkelni azt a jó kis videót, úgy látom...semmi értelme, hogy újra megtegyem.(most is fölösleges volt)

2. Köszönöm, nem tudtam, hogy túl vagy a CO-s teszteken, hisz nem írtál róla.

3. Fehérvár, hát persze hogy emlékszem!
Két "versenyző" akadt, hisz csak...kettő lézeres gép volt jelen.
Az elsőbbség, egyértelműen a Tiéd volt a "megmérettetésben", ha annak lehet nevezni.

De most, hogy említed a karton, vagy hullámpapírt...
Mintha Fehérváron is arra készültek volna az "egységugrás követleményeket támasztó saját tervezésű kis lézer gravír teszt ábráid" .:)

000000000

Csak azért kérdeztem, mert minden tiszteletem ezen hivatást művelő embereké, én ugyanis nem értek a liszthez, kenyér és egyéb finomságok elkészítéséhez. Sok minden máshoz se értek, ha megfigyeled az itteni hozzászólásaimat, nem kogyogok bele mindenbe. Ahhoz próbálok hozzászólni, amihez picit értek, és van tapasztalatom benne.
#10373-ra válszok:
Elhiszem.
Nem godolom azt.
Mint már írtam élőben bedobtam ilyen képet CNC talin.

PSoft

Úgy tudom, a debreceni talin lesz lehetőség működő CO2 lézergépet "kukkolni".
Elmész, megkéred a gép üzemeltetőjét...biztos megengedi, hogy kitapasztald a dolgot![#nevetes1]

000000000

"Mintha Fehérváron is arra készültek volna az "egységugrás követleményeket támasztó saját tervezésű kis lézer gravír teszt ábráid"
Rosszul emlékszel, az igazi egységugrás tesztek ezüst/fekete színű műanyag gravír lapra készültek, erre 1.6 W-al is bőven 100 mm/s fölött lehet lövöldözni jól beállított fókuszú kékséggel.
Sanyi jóvoltából, Aki a versenyt szervezte, videón is látható ez a fajta alapanyag.
Robsy lézergravír videó.

Kelepeisz Lajos

Nálam nem működik a videó.

000000000

Nyugi itt sem megy.

zozo

DOS alatt próbáld :)

PSoft

Látod, megint Neked van igazad!:)
Mentségemre legyen mondva, készültek ott, kartonpapírra is az említett tesztábrádból példányok.
(meg talán, az eredeti kiírásban is kartonpapír szerepelt)
A linkelt videódat itt, én se látom.:(
Letöltve viszont, igen.

Ezekre a kétrétegű lapokra, én is szeretek gravírozni.
Ez ugyan nem az amit mutatok, hanem "arany" színű fóliával laminált kartonpapír,(talán, valami szülinapi torta alátét volt):) de ezen is "szép a fotogravír.
Ha jól emlékszem, ezt a bajuszos urat, Te is gravíroztad már.

PSoft

MoparMan

@Bozso777: javaslom esti programként a meditációt. holnap elmondhatod mennyire sikerül elmélyedned benne.
használhattad volna a remek új letiltás funkciót is a törölt bejegyzésed helyett...

sunraw

Sziasztok!
Vásároltam egy kínai 40W lézert, németországból.
Egy bajom van vele, - így elsőre - hogy az ajtón lévő plexi lap víztiszta, nem pedig piros.
Megkéredeztem az eladót, állítólag Ő meg a gyártót és azt válaszolta, hogy nyugodjak meg, megvéd. Hát nem tudom.

Nézegettem a védőszemüvegket és azok között is van víztiszta.

Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?
Esetleg olyan, aki hasonló gépet használ?

Előre is köszi!

c2nsu773m

Amit vág a lézer az elnyeli a kósza sugarakat, tehát megvédi a szemedet, ha csak egy sima munkavédelmi szemüveget felteszel az is jó ( CO2 laser ) , csak tartósan ne nézz bele a cső végébe és a fókuszlencse végén kijövő fénybe!!![#zavart2] [#vigyor3]

svejk

Na nem védene, nem nyelné el- akkor nem lehetne a CO2 lézerrel plexit vágni.

sunraw

Köszi a segítséget. Mindig tanul az ember valamit. Persze logikus is.
Eddig csak 445 és 808nm-es lézer fénnyel találkoztam, azokhoz van szemüveg.
Elvileg ma összeállítom és elkezdem próbálgatni.

000000000

A 10.6nm hullámhossz amit a CO2 lézer előállít csak pár anyagon képes áthatolni elnyelődés nélkül ezért is kell a ZnSE azaz a cink-szelenid lencse.
Mikor CO2 lézernél a rezonátort beállítását tesztelik ott is átlátszó plexi tömbbe lőnek, hogy a kirajzolódó alakot lássák.