Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

NickE

Leírta, hogy 11,5mm/s, az ugye 690mm/perc, szóval elég gyors egy 40W lézertől. De gyanítom, puha nyárfa rétegelt lemezt vág vele.

000000000

Annyi, amennyi. Nem vitatkozom ezen. Nekem, se jobb, se rosszabb nem lesz. Majd készítek az enyémről is videót és összehasonlítom.

D.Laci

Van már YouTube link beszúrása is :)

nv5firipz

Az én gépem. általában nyír rétegeltet vágok. de volt hogy a praktikeres lemezt használtam az kicsit sötétebb.
A programban 11,5-öt írtam be. Most csináltam egy tesztet 150*150mm-es négyzetet 51 másodperc alatt vágja ki.

PSoft

nv5firipz

Tudom, használtam is csak nem rakott be semmit :)

000000000

000000000

Így jónak látszik.

NickE

Nektek is az jött be, hogy plexi vágáshoz nagyon kevés levegőt érdemes fújni, rétegelt lemezhez viszont sokat.

Én akváriumpumpát használok, plexihez egy kicsit, 16W, 35liter/perc, rétegelt lemezhez pedig egy nagyot 135W, 275l/perc.

9a8r3iviv

A 4-es nyír rétegeltet én is 5-5,5 mm/s-mal vágom , de csak 14-15mA-rel,
viszont az 1mm-est 20mm/s a lehető legkisebb teljesítménnyel .Én még nem vágtam 3-ast , de gondolom simán vinné 11-el , meg főleg ha praktikeres , akkor az csak 2,8mm.

fyrejhci

Sziasztok !

Segítség kellene !
Cnc marómra hogyan tudok kék diódás lézert feltenni-rákötni ?
Feltenni okéé....rákötni ?[#fejvakaras]

Mindenkinek köszönöm a segítséget előre is !
[#wave][#wave][#fejvakaras]

3z4pi4rei

Szia!

A felfogatást a legegyszerűbb megoldani... Teljesen külön álló vezérlés és úgy gondolnám, hogy egy másik pc is dukál. Mivel a "váz" azonos, így a Mach-ban java részt azonos számokat kell megadnod a kalibráláshoz, kivéve, ami a lézert érinti. Ha marsz, az eddigit használod, ha lézer, akkor átdugod a monitort és azt használod.

Aztán javítsatok ki, ha tévedek...

Üdv: Fishi

000000000

Igen, tévedsz. A Mach3 -ban létre kell hozni egy lézeres XML -t. És azzal indítani amikor lézerezni akar. Feltéve, ha Mach fogja vezérelni a lézeres műveletet is.

000000000

Nem kell külön PC
Elég ha a Mach Loader-ben csinálsz egy új profilt PL Marólézer öszvér néven.
Mikor ezt a profilt indítod akkor totál egyedi beállításokkal fog menni a Mach3.
[#papakacsint]

Be kell tenni a 4. tengely Dir jelére a lézert aztán csókolom !
Vagy egy szabad kimeneti portra PWM-re.

fyrejhci

Köszi a gyors választ.... Nekem sajnos kínai..
Mi vezérli a lézert ? Mire kössem ? Kell valami plusz forrás vagy vezérlőegység ?
Mi vezérli majd hogy például fénykép gravírnál kibe kapcsoljon ?

Mach3-nál mit kell például beállítani, kell valami más program ?

Lényegében fénykép gravírra szeretném használni . 5w-os lézer.