Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

A mi esetünkben a sebesség nem mm/sec Hanem mm/min

9a8r3iviv

RJancsi

Nem. Van egy 50 mm magasra levágott habgumi darabom. Ráteszem a munkadarabra és a lézeroptikát "érintőre" ráengedem a Z tengellyel. Biztos van elegánsabb megoldás is, de nekem bevált. Ha elbambulok sincs baj, mert a habgumi összenyomódik és nem okoz kárt az optikában. Vágás közben már nem állítgatok semmit, különösen, hogy mint írtam, a gravírozó programmal előállított Z0 és Z5 (mm) sorokat cserélem ki MO3 és MO5-re (Spindle be/ki). Tehát a gcode-ban már nincsenek a Z tengelyt mozgató parancsok, de attól még nyomógombbal vagy a képernyő ikonokkal tudom mozgatni azt.

keri

lézer esetén nem 300000km/s a Z sebessége? [#alien]
Najó, nem kell válaszolni, nem kreténkedni néztem be.

Igazából csak kérdezni akartam hogy 3-4mm vastag rétegelt lemezt melyik lézer olcsó lézer képes vágni? Sebesség nem számít.

nv5firipz

A 40W-os kínai CO2 szépen viszi egy menetben. 8-11mm/s sebességgel.

Peppe

Vannak tapasztalataid kínai CO lézerrel?
Mennyire macerás az összeállítás, beállítás stb?
A cső és a tápegység sem egy horror összeg.
Megbízhatóak?

nv5firipz

Igen, most is éppen dolgozik.
Nem annyira vészes a beállítása. Én kompletten vettem. Érdemes minimálisan belenyúlni és akkor sokkal kényelmesebben lehet használni, Az árát mindenképp megéri. Szerencsére eddig nem volt komoly baja.

NickE

Ez érdekes, nekem is kínai 40W lézerem van, bár a K40 állítólag 33-35W reálisan, 70cm csőhohossz,  de kb. fele-harmada sebességgel vágja a rétegelt lemezt.

Én plexit vágok sokat, 5,5mm/s sebességgel vágom a 3mm-es plexit.

És ráadásul GaAs lencsét használok, ami elvileg jobb.

4ybj8h3c8

Kedves Tibor!

Elmagyaráznád, hogy az elektronika fogalomtára szerint pontosan mit jelent az egységugrás?

Köszönettel:
Lázár János

nv5firipz

Egyszerűbb leírni a 40W-ot és a guglival is igy keresni. A tükrökön is elveszik egy kis teljesítmény.
Nekem eredeti a lencse is és a tükrök is. Levegőfújás van.
Plexit nem vágtam még mert nem tudtam szerezni.

Ez 11,5mm/s-el megy, 3mm rétegelt.

nv5firipz

NickE

Lehet, hogy ez puhább fa, mint amit én vettem, ezért van nagy különbség.

000000000

Ez a te géped? A videó alapján nem megy többel 300mm/ perc -nél Én is 500mm/min körüli sebességgel vágom. De az lényegesen gyorsabb. Lehetne még emelni, de nincs kedvem játszani vele. Mach3 al hajtom a 40 Wattost.

000000000

Ezt gondoltam, hogy így lehet. Semmi akadálya nincs hogy Z dírt használj.
Egyszerűbb megoldás: A lézert csak magasság állítás és nullázás után,kapcsolod be és mehet is. A z mélységet 0.01 re állítva semmit nem okoz.
Bonyolultabb. A lézerfej állításhoz készítesz egy menetes száras, tekerős felfogatást. Azzal tudod a fejet állítani kézzel, finoman. A Z jellel vezérelheted szabadon a ki, be kapcsolást.

PSoft

Több az mint "300mm/perc".
A videót nézve, szerintem megvan az az írt 11,5mm/s.