Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

t4fs3a8s

Erre akartam rá világítani!

000000000

Van hát, hiszen a lézerdióda a kis feszültsége miatt gyorsabb eszköz, mint a "böhöm, lomha", nagyfeszültségű kínai olcsó lézertáp.

t4fs3a8s

Csak a teljesítménye miatt tizede sebességel képes gravírozni mint a kína 1-1,5ms  felfutású ezért nem értem miért beszélgetünk itt us -ról,

PSoft

Tudom, én vagyok a hülye...:(

"...a "böhöm, lomha", nagyfeszültségű kínai olcsó lézertáp."

Ezt most...miért kellett megint?[#nemtudom]

Ha jól emlékszem, Te magad kerestél úgy egy éve, ilyen "böhöm , lomha" nagyfeszültségű olcsó kínai lézertáppal hajtott gépes  kollégát, hogy az általad fejlesztett lézervezérlőt tesztelhesd egy valóságos, működő CO2 lézergépen is.
Vagy...rosszul emlékeznék?

Itt egy ékes példája annak, hogy mire is képes az a..."böhöm, lomha, nagyfeszültségű kínai olcsó lézertáp.", és a tenyérbe illő kínai lézervezérlő.
Én láttam működni...ott voltam Fórumtársunk műhelyében, mikor a videó készült.

000000000

Szerinted egy kék lézerre (405-430 nm hullámhossz)optimalizált gyári lézergravír alapanyagot hány mm/s-al lehet gravírozni egy 10 W-os kék lézerrel?

Mellesleg egy vizsgált berendezés (jelen esetben egy lézerfényforrás rendszer) egységugrásra adott válasza független a sugarával dolgozó mozgató mechanikai rendszertől, így a mozgás sebességétől is.
Ne zavarjon az Téged, hogy egy műszaki rendszer egy-egy eleméből kihozod a legjobbat, hiszen épp elég bajod lesz még az összes többi soros rendszer tag (adott esetben hitvány dizájn vezérlő programok, vacak motor és  hajtástechnika, kotyogó, nem kellően merev mechanika) átviteli függvénye miatt, így eredőben kell gondolkodni.
Sok idétlenség együtt egy nagy kupac sz.r, amiből soha nem lesz semmi komoly, és igaz dolog. Persze ha elégszer mondjuk, hogy ez csodás ízű lekvár és milyen finom, akkor sajnos egyesek ezt is elhiszik ebben a világban, ha nem használják a józan paraszt eszüket.
Szerencsére a műszaki életben tényszámok, adatok vannak, vagy érdekel ez valakit és kellő alázattal, szakmai hozzáértéssel áll a dolgokhoz, vagy nem. Az utóbbi esetben is ettől függetlenül az van, ami van, nem lesz senkinek jobb a CNC-je, ha nem is érdekli annak sok-sok hiba lehetősége még alapfokon se.

t4fs3a8s

Sajnos én nem ismerem a kék lézereket co2 egy kicsit jobban
de szerintem  max 1000mm/s max meg mondanád melyik alapanyag gyártó gyárt kifejezetten ilyen alap anyagot, mert én egyet sem ismerek.

s7manbs8

Vajon a kezét oda merné tenni az ember, ahol elvileg nem kel neki égetni ? :) Mint a késes mutatvány az ujjak közt az 8. utasban. :)

9a8r3iviv

Elhiheted , hogy mindenki arra törekszik , hogy  jó legyen a CNC-je.
Miért gondolod , hogy a legtöbb tagnak kotyog vagy lóg a mechanikája vagy nem a megfelelő programot használja stb..?

A kék lézerből kiindulva bedobhatnál egy fényképet, utána meg a saját gépeden gravírozott kész képet , esetleg megcsinálná ugyanazt PSoft is vagy esetleg más valaki is . Amennyiben meggyőző a külömbség , akkor biztosan tényszerűen látnánk , hogy van mit javítani.

000000000

1. Ezt a videót ma már másodszor linkeled, 25-el ezelőtt is.
Talán ilyen sűrűn nem kéne.

2. Valóban kerestem ilyen co2 lézeres berendezést, és miután találtam, és csinálhattam pár tesztet, pont erre is alapozva írom azt amit. Azt is megtanultam ezen tesztekből, hogy lehet venni ~40 ezerért is lézertápot, meg lehet venni fél millióért is ugyanazon P-jűt. Nem tudom, miből gondolod, hogy a drágább rosszabb dinamikájú, mint az olcsóbb. Azaz ha egy termék olcsó, az általában tükrözi a minőségét is. Ezért kérlek ne engem bántsál, ha egy bemért termék adatai nem valami fényesek. Ne kell csak ma ötödször besértődnöd ok nélkül rám, mert írtam egy tényt egy olcsó berendezésről.

Mellesleg az ilyen fa meg hullámpapíros "szedett-vetett" anyagogra készült átlag képek semmitmondóak műszaki szemszögből.
Emlékszel még a székesfehérvári talin bemutott egységugrás követleményeket támasztó saját tervezésű kis lézer gravír teszt ábrámra? Na ott pl. kijön minden műszaki probléma, mert egy pixelen belül kell totál feketőből totál fehérbe átmenni a képnek, és a legtöbb esetben ebből semmi nem valósul meg egy teszt kapcsán, ha valaki nem tiszteli és használja ki az egségugrás vizsgálatok áldásos témakörét a CNC technikában, és helyette csak kötözködik.

000000000

Te tényleg pék vagy?

svejk

Elérhető valahol az a tesztábrád?

Anno én a TV-ből ismert monoscop-ot ajánlottam, de nem ugrottak rá a lézeres komák.

t4fs3a8s

Itt nem arról van szó , hogy ki mit tud megcsinálni hanem van e értem egy 5w-os dióda lézernél us-ról beszélgetni,
szerintem az általa elérhető sebesség miatt nincs ha 30w felett lehet van realitása, a cw üzemű tehát nem ipulzus co2 rf lézerek átlagban 40-100 us felfutási idő rendelkeznek!

s7manbs8

Olyan képet csinálj, ami 3D-ben jelenik meg, ha a szemünkkel kancsalítunk, tudod mire gondolok, ott apró pixelek vannak különböző árnyalattal, ott lehet megmutatkozna egy rosszabb minőségnél, hogy nem látnál benne semmit.

9a8r3iviv

Mondhatnám , hogy van egy pár szakmám , de nincs jelentősége.

9a8r3iviv

De pontosan , hogy erről van szó , mert ha valaki a saját maga összerakott CNC-én  kék lézerrel normális sebességgel tud egy normális kontrasztos képet gravírozni , akkor tisztában van ezekkel a dolgokkal..