Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

000000000

Te menet közben is változtatod a Z magasságát?

000000000

Szerintem a szakmai, logikus gondolkodás a folyamatokon, a sorrendiság feltárása elvi alapokon nem egyenlő a "csomó kereséssel". Te ennek ítélted meg a szösszenetemet, de bizonyára sokan másképpen értékelik ezután a "dir-es bekapcsolást", mert végig gondolták a magyarázatomat, és megértették, hogy nulla csak egy van, ami ettől jelentősen eltér, az már nem az még a gyakorlatban sem.

000000000

Szerintem ma sokat dolgoztál. Menj pihenni. Ne vedd el a kedvét senkinek az egyik legjobb megoldástól.

000000000

[#wave]

9a8r3iviv

Nem lassú.

000000000

Ez nem "kedv elvétel", hanem érzékeltettem a #10267-ben, hogy amiről te meg még páran itt azt hiszitek, hogy majdnem nulla, ez minimum két ok miatt messze nem az. Egy műszaki Fórumon talán nem baj, ha néha gondolkodunk is, bár tudom van itt egy "klasszikus" is, aki azt találta nem is olyan régen ide írni, ő a "boldogító tudatlanság" híve.
Jó éjt mindenkinek.

9a8r3iviv

Ez 480x220mm 2,5 óra kék lézer.

PSoft

Senki nem vitatta(vitatja) az okfejtésed szakmaiságát.
Annál inkább a létjogosultságát, vagy...idevalóságát.
Kell-e, vagy inkább, szükséges-e, egy általában logikusan gondolkodó, pld. hobbilézert építőnek, hobbilézert használónak a gyakorlatban ilyen mélységig merülni a mikroszekundumok világába?
Vannak itt jó páran, akik egységugrást NEM ismerő, ebből kifolyólag, "BUTA" csicsavilág rendszerekkel, nagyon szép dolgokat tudnak létrehozni.
Ez tény, kár is lenne vitatni.
Ne próbáljuk a szépre, jóra azt mondani, hogy ronda, meg szakmaiatlan!
Illetve mondhatom, de csak abban az esetben, ha én magam, láthatóan szebbet, jobbat tudok produkálni.

s7manbs8

A mechanikai időállandó esetünkben olyan nagy, hogy az a mikrosekundum nem sok vizet zavar esetünkben. :)

9a8r3iviv

Nem tudja valaki hol lehet venni öntapadós fehér papírt tekercsbe jó áron ?/A4-es méretben az van/.CO2 lézerhez kellene maszk-nak.
Köszönöm

MoparMan

43x61 és 50x70 cm méretben itt vettem nem rég ha az is elég

Panton

000000000

Akkor legyél szakmai. Neked úgy illik. Már csak az okfejtésed okán is.
Támaszd alá számokkal, közérthetően. Lássuk mekkora bődületes hibát okoz a Z dír -es lézerezés.

Alapadatok, amivel számolj:

Z = Sebesség - 44000 mm/s  Gyorsulás : 13000 mm/s. Elmozdulás: 0.0001 Súly = 0.
Számolj a lézerdióda begyújtási idejével is.

X = Sebesség - 1000 mm/s Gyorsulás: 300 mm/s. Súly: 220 g.

Y = Sebesség - 1000 mm/s Gyorsulás: 300 mm/s. súly: 500 g.

ebalint

Aki számol(tat), az legyen tisztában a mértékegységekkel (is).

000000000

Már látom, mit írtam el. De, azért se javítom. Mert te boxolni akarsz, nem helyreigazítani, vagy segíteni. Ellenkező esetben beírtad volna helyesen, normális megjegyzés mellett. .

thayscj6c

Hali!

A gyorsulás mm/s2