Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

Peppe

Melleseleg ezzel a géppel szemezek.
Gép

Az ára sem vészes és ha viszi a fóliát akkor elég hamar vissza hozza az árát.

Szerintetek? (még soha nem volt dolgom lézerrel)

Peppe

És ilyen fóliára gondoltam
Fóliák

Bozso777

Oracal 641 matricából vágtam már Modell repcsire feliratot...sárgából, pirosból, feketéből...sebességre már nem emlékszem, de elég gyorsan ment...úgy állítottam be a sebességet, hogy a matricát átvágta, alatta a papír megmaradt, így egyben maradt a szöveg...

RJancsi

Ha nem titok, milyen pasztamaszkot akarsz gyártani? Mert a kinézett gép munkafelülete 38x38 mm azaz egy gyufa címke már bőven meghaladná a képességeit (kb. 50x35 mm) ...

kaqkk007

Nézted azt is hogy milyen hatalmas a munkaterülete?
' Carving area: 38x38mm "

000000000

De, milyen jól van fotózva. Mennyi embert beugraszt. [#nevetes1]

0i8bkxjf4

ez is valami kisflopy maghajtóból csinált fostalicska műanyagdobozba zárva.
filléres cucc jóárusítva

RJancsi

Inkább újrahasznosított CD vagy DVD mechanika. Csak a lézer combosabb egy kicsit. Már ha igaz az 1 W. Ez kevésbé van becsomagolva, tisztán látszik miből fabrikálták.

thayscj6c

Ezek még a hobby kategóriát sem érik el. Nesze semmi fogd meg jól!

Peppe

Hoppá,

Bocsánat de rossz linket másoltam be.
A kiszemelt

4ybj8h3c8

Játszani jó. Tanulni tökéletesen jó.
Már elő van készítve egy garnitúra egy ugyanilyen kütyühöz, maróvezérlő program írásához tökéletesen megfelel, nem a sufniban kell programozni hanem az íróasztalon.
Mindent a megfelelő helyén és módon kell kezelni lenézés helyett.

Bozso777

500mW a lézer teljesítménye...ezzel nem erölködnék...mert ha éget is normálisan, az  sok idő lesz egy képnél...min 2W lézert vennék helyedben...
2W lézert cseréltem le 4Wattosra, kb dupláztam a sebességet...nem mindegy, hogy egy nagyobb képnél pl 6 óra a gépidő, vagy 3...hosszú gépidőt az áramszünet lehetősége miatt nem szeretem...

RJancsi

Ez már jobb szerkezet. Ami kérdéses, hogyan tudod beállítani a különböző anyagvastagsághoz a keretet. Mert ahogy nézem, a lézer magassága fix. Az nem derül ki egyértelműen a fotókból, hogy az optikával lehet-e állítani a fókuszt, de vélhetően igen. Mindenesetre és nem tekergetném túl gyakran.

Bozso777

Ha már van egy ilyen gépe az embernek, tuti megoldja...pl gép alá egy emelhető asztal...de szerintem a 6. képen a szerelő lapok közül alsó sor bal első alkatrész a lézer zartó...azon csusztatható fel-le...ha mégsem az, hamar meg lehetne oldani mozgathatósra...

Szalai György

Szeretném megtudni, hogy a képen piros vonallal jelölt fényútban mit figyel a gép, mi ennek a funkciója.
Meg hogy a zöld háromszöggel jelölt ,,Cone" alkatrész milyen feladatot lát el és azt hogyan végzi.
Írna róla valaki egy pár sort?
Köszi.