Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Nézz utána a pár fok és a milliradián különbségének.

000000000

Megint csak azt tudom ismételni "Azt mondtad hasonló".
Ismerem jól, hogy a co2 lézer divergenciája mennyi ezért is kell a sugárhossz kompenzátor a repülő optikás gépeknél.

4ybj8h3c8

Ha jól számoltam, 3 foknál 30 kilométeren úgy 3 km a szóráskúp átmérője. Érted már, miért kell a távcső?
A távolság az amivel nem számoltál.
Ehhez add hozzá, hogy mennyi verődik vissza, és varrjál rá gombot.

4ybj8h3c8

Ezt elhiszem, de az optikai szabályokon ez nem változtat, cáfold azokat amiket leírtam.

000000000

Bocsánat én vagyok a hülye, hogy a [10150] hozzászólásnál nem hagytam rád az egészet !
Kötözködj légszíves szegelőgéppel vagy annak a reinkarnációival !

4ybj8h3c8

Én is bocsánatot kérek, hogy olyat mertem írni, amit nem tudsz cáfolni, így inkább sértődötten menekülőre veszed a figurát. További jó szórakozást.

Kelepeisz Lajos

Ha már lencse, úgy döntöttem veszek egy 6W-os diódát most néztem és már 35eft-ért van házzal eggyütt, amit csak be kell pattintanom és már működik is, ez kapcsán láttam hogy nagyon reklámozzák hozzá ezt a G2-es lencsét, most végül is tudja valaki hogy ez mibe jobb mint a 3 rétegű lencsék?[#fejvakaras]

000000000

Akkor vegyünk alapul egy dióda lézert minden optika nélkül.
Annak mennyi a divergenciája kb 30 fok?
Már meg is van cáfolva a kötözködésed ! [#wave]

4ybj8h3c8

Látod megint csak az derült ki, hogy nem olvastad figyelmesen azt amiket eddig írtam.
Párhuzamos belépő sugárról beszéltem végig (majdnem párhuzamos, most abba ne menjünk bele, hogy olyan a világon nincs, attól még jobban összezavarodnál).
Amiről most megint okosat akartál mondani, aközött és aközött  (helyszakilag) amiről én beszélek van egy kollimátor. Jaj, újabb csúnya, előtted ismeretlen szó, de legalább lesz mibe belekötnöd.

000000000

Akkor idéznélek: "aminek a lézerhez hasonló sugárzási karakterisztikája van."
Szerintem ezen kár lovagolnod.

4ybj8h3c8

Idézni csak pontosan, szépen, a teljes szövegkörnyezetet.
Igaz, a harmadik mondat miatt így nem használható az "igazadra", de ez neked kellemetlen nem nekem.
Most jön majd a "de a lézerdióda", de szerintem abba se menjünk mélyebben, ott is megfognálak már csak azért mert az nem lézer, hanem LED dióda, csak a teljesítménye miatt használható erre is mert kollimátorral összefogva combos sugárutánzat jön ki belőle.

"Szerintem ne keverjük a gömbsugárzót a lézer rezonátorral. Mutass egy antennát, aminek a lézerhez hasonló sugárzási karakterisztikája van. Majdnem párhuzamosan futó, egy irányba kilépő elektronok."

000000000

Hátha érdekel valakit egy kollimátor és a hozzá tartozó prizmák.
Kimondottan dióda lézerhez, hogy a pont az tényleg pont legyen és ne a nagyja része teljesítmény menjen a levesbe.  
A többi optikai kütyüvel együtt, léptetőmotoros fókusz állító, légcsapágyas motor tükörrel üvegtárcsás enkóderrel (sajnos ennek a csapágyának vége )
5000Ft-ért vihető.
Ha senkinek nem kell megy a rézbőrűekhez.

000000000

A rádióhullámok elektromágneses hullámok, hasonlóan mint a fény csak a hullámhossza más így semmilyen elektronokat nem tartalmaz.  
Már itt dől a mutatványod, tehát nyugodtan tegyed magad üresbe !

MoparMan

[#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1][#ejnye1]

4ybj8h3c8

Szerintem nézz utána a rádióantennák részecskefizikájának. Sokat fog segíteni, addig stimmel, hogy hullámtermészetű.